груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1474
Title: Міжнародний досвід протидії торгівлі людьми
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 291 «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії»
Authors: Гнатуша, Ю. В.
Keywords: автореферат
магістерська робота
міжнародні відносини
Богданова Т. Є.
торгівля людьми
протидія торгівлі людьми
незаконна угода щодо людини
порушення прав людини
Issue Date: 2020
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Дипломна робота на здобуття освітнього ступеню «магістр». – Чорноморський національний університет імені Петра Могили, Миколаїв, 2020. Свобода людини є однією з головних цінностей сучасного цивілізованого суспільства, адже забезпечення недоторканності особи – одна з головних функцій держави. зосередження вітчизняної наукової думки на проблемі торгівлі людьми, здебільшого крізь призму кримінального права та кримінології, зумовили важливість комплексного дослідження цієї проблеми з урахуванням реалій України. Актуальність дослідження зумовлена також масштабами та стрімкістю проникненням цього явища на територію нашої держави, що спричинено насамперед геополітичним положенням України, територіальною близькістю до ЄС (західний кордон України став кордоном між Україною та ЄС), нестабільною ситуацією в Україні, що є наслідком анексії Криму, а також проведенням антитерористичної операції, зокрема на підконтрольних сепаратистам територіях. Варто зазначити, що торгівля людьми є глобальним злочинним бізнесом, сучасною формою рабства, що грубо порушує права людини. Ця діяльність є найшвидше зростаючою кримінальною діяльністю у світі. За оцінками Міжнародного центру із запобігання злочинності ООН, щорічний грошовий обсяг за даний транснаціональний злочин становить 30 мільярдів доларів на рік, що робить його другим за величиною після торгівлі наркотиками. У процесі дослідження автор приходить до висновку, що сучасна міжнародно-правова дійсність характеризується активною боротьбою проти грубого порушення основоположних прав та свобод людини. Вплив міжнародного співтовариства дедалі більше поширюється на нові засоби боротьби, зокрема прийняття та впровадження в національне законодавство міжнародних актів, котрі забороняють торгівлю людьми. Проте лише прийняття таких актів зовсім не означає вирішення глобальної проблеми людства. Безумовно, що для досягнення такої загальної мети, як недопущення торгівлі людьми, кожна держава повинна чітко дотримуватися обов`язків, які покладені на неї. Причому для вирішення цієї проблеми, держави мають брати участь у міжнародному співробітництві в різноманітних формах, від прикордонних контактів із суміжними державами до міжнародного співробітництва на регіональному й універсальному рівнях. Тим не менш, питання щодо налагодження взаємодії держав у галузі протидії торгівлі людьми є вкрай актуальним з огляду на підвищення в останнє десятиліття фактів торгівлі людьми по всьому світі.
Description: Гнатуша Ю. В. Міжнародний досвід протидії торгівлі людьми : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 291 «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» / Ю. В. Гнатуша , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2019. - 21 с.
URI: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1474
Appears in Collections:Факультет політичних наук

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Гнатуша_2020_ареф_МР.pdf572.83 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.