груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1617
Title: Особливості феномену маргінальності (на прикладі виборчих процесів України 2015-2020 рр.)
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 052 «Політологія»
Authors: Химинець, В. Ю.
Keywords: автореферат
магістерська робота
кафедра політичних наук
Громадська Наталя Анатоліївна
маргінальність
політична маргінальність
маргінальні групи
політична участь
виборчих процес
Issue Date: 2021
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Дипломна робота на здобуття освітнього ступеню «магістр». Чорноморський національний університет імені Петра Могили. – Миколаїв, 2021. Проблема маргінальності завжди привертала увагу політологів, соціологів, правознавців, психологів, що займаються вивченням «перехідного», «периферійного», «суперечливого» в поведінці індивідів і груп в різних просторах: культурному, національному, релігійному, соціальному, політичному. Політична маргінальність як суспільне та політичне явище відіграє важливу ролі у функціонуванні політичної системи. Однак в переломні, кризові періоди суспільного розвитку роль маргінальних груп і прошарків зростає. Українська соціально-політична реальність вимагає переосмислення даної проблематики, адже за останні десятиліття спостерігається масова маргіналізація по відношенню до політичної участі з боку громадян. Об’єктом дослідження є феномен маргінальності в політичному просторі. Предметом дослідження виступають особливості феномену маргінальності на прикладі виборчих процесів в Україні 2015-2020 рр. У ході дослідження були визначенні основні особливості маргінальності у виборчих процесах, сформульовані моделі поведінки маргінальних груп під час виборів. Автором запропоновані власні рекомендації щодо зниження рівня маргіналізації українського суспільства. У магістерській роботі наведено нове вирішення актуального наукового завдання з обґрунтування теоретичних положень щодо особливостей феномену маргінальності у виборчих процесах. Результати дослідження дають підстави сформулювати висновки і рекомендації, що мають теоретичне та практичне значення.
Description: Химинець В. Ю. Особливості феномену маргінальності (на прикладі виборчих процесів України 2015-2020 рр.) : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 052 «Політологія» / В. Ю. Химинець , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2021. - 15 с.
URI: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1617
Appears in Collections:Факультет політичних наук

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Автореферат_Химинець_631.docx.pdf396.01 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.