груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1850
Title: Своєрідність новелізації фільму Гільєрмо дель Торо “Лабіринт Пана” в однойменному романі Корнелії Функе
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 035 «Філологія»
Authors: Чорнобривець, Т. А.
Keywords: автореферат
магістерська робота
кафедра теорії та практики перекладу з англійської мови
Колесник Ганна Леонідівна
новелізація
фільм
темне фентезі
адаптація
К. Функе
література фанфікшн
Issue Date: 2021
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Кваліфікаційна робота на здобуття ступеня магістра філології за спеціальністю 035-Філологія 035.04 Германські мови та літератури (переклад включно) - англійська. – Чорноморський національний університет імені Петра Могили, Миколаїв, 2021. У кваліфікаційній роботі досліджено поняття новелізації, її характерні риси та типові прийомі, що використовуються під час створення новелізацій. Також, було виявлено спільні риси новелізації та літератури фанфікшн. Тому було досліджено поняття фанфіку та питання визначення жанрів творів фанфікшн літератури. Виявлено, що роман Корнелії Функе є мультикультурним феноменом, адже можна спостерігати взаємодію багатьох мов та націй під час створення цієї книги. Також, результати цього дослідження показують оригінальність використання функцій новелізації в романі Корнелії Функе «Лабіринт Пана». По-перше, було проаналізовано, як додавання опису чи самоаналіз функціонує у творі та як автор використовує його можливості. По-друге, були розглянуті особливості побудови сюжету. З’ясувалося, що автор винаходить нову сцену, щоб з’ясувати ключові моменти сюжету. Нарешті, в процесі дослідження була проаналізована роль ілюстрацій у романі та роль наратора.
Description: Чорнобривець Т. А. Своєрідність новелізації фільму Гільєрмо дель Торо “Лабіринт Пана” в однойменному романі Корнелії Функе : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 035 «Філологія» / Т. А. Чорнобривець , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2021. - 12 с.
URI: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1850
Appears in Collections:Інститут філології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Чорнобривець_aref.pdf301.62 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.