груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1901
Title: Проект «Велика Албанія» у міжнародних відносинах сучасності
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 291 «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії»
Authors: Сирбу, О.Д.
Keywords: автореферат
магістерська робота
Кафедра міжнародних відносин та зовнішньої політики
Тригуб О. П.
Албанія
проект (ідея) «Велика Албанія»
етнічні проблеми
Балкани
Issue Date: 2021
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Робота на здобуття кваліфікації магістр міжнародних відносин за спеціальністю 291 «Міжнародні відносини». – Чорноморський національний університет імені Петра Могили. Миколаїв, 2021. Проект «Великої Албанії» є ідеєю албанців зі створення держави, де албанський етнос є превалюючим. Цей проект підтримується державною владою, які відкрито оголошують про необхідність приєднання територій з переважаючим албанським населенням. Албанія виділяється тим, що відрізняється від своїх сусідів по релігійно-конфесійною ознакою, тому вона заручилася підтримкою всього ісламського світу. Зовнішньополітичний курс Республіки Албанія в кінці XX - початку XXI ст., його основні тенденції та пріоритети являють собою одну з ключових проблем для розуміння того, що відбувається в даний час на Балканському півострові і в Європі в цілому. В регіоні немає іншої держави, в історії і сучасності якого були б так тісно переплетені державні та етнічні мотиви. У роботі з’ясовано витоки та ідейну основу проекту «Велика Албанія». Досліджено сучасний стан та роль позарегіональних акторів в реалізації проекту «Велика Албанія». Також автор аналізує політику Албанії щодо регіонів балканських країн, населених албанцями, в контексті реалізації проекту «Велика Албанія».
Description: Сирбу О. Д. Проект «Велика Албанія» у міжнародних відносинах сучасності : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 291 «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» / О. Д. Сирбу , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2021. - 10 с.
URI: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1901
Appears in Collections:Факультет політичних наук

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Автореферат_Сирбу.pdf602.4 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.