груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1904
Title: Зовнішня політика Хорватії на сучасному етапі
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 291 «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії»
Authors: Ворчакова, А.Д.
Keywords: автореферат
магістерська робота
Кафедра міжнародних відносин та зовнішньої політики
Богданова Т. Є.
Республіка Хорватія
НАТО
Європейський Союз
інтеграція
співпраця
регіональна політика
Issue Date: 2021
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Дипломна робота на здобуття освітнього ступеню «магістр». – Чорноморський національний університет імені Петра Могили, Миколаїв, 2021. Після розпаду Югославії першочерговою метою Хорватії стало повноцінне членство в євроатлантичних структурах. Однак цей шлях значно уповільнився через війну за незалежність та боротьбу із сербською агресією, наслідки якої вимагали більшої кількості реформ від хорватського керівництва. Реформи були пов'язані з розвитком стабільної та постійної демократії, що включало забезпечення в каїні законності, забезпечення прав людини та свободи слова, розвиток ринкової економіки, включеність до системи міжнародні відносини. Завдяки даним реформам країні вдалося поступово інтегрувати до європейської спільноти. Основними цілями зовнішньої політики Хорватії є збереження і посилення миру і розуміння між країнами і націями, посилення міжнародного становища Хорватії, створення умов для реалізації основних стратегічних пріоритетів за допомогою приєднання до Європейських, трансатлантичних політичних, економічних об'єднань; виконання прийнятих міжнародних зобов'язань; встановлення дружніх відносин з найбільш важливими рушійними силами і країнами в світі; посилення економічного становища Хорватії, а також просування загального образу Хорватії.
Description: Ворчакова А. Д. Зовнішня політика Хорватії на сучасному етапі : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 291 «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» /А. Д. Ворчакова , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2021. - 14 с.
URI: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1904
Appears in Collections:Факультет політичних наук

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Автореферат Ворчакова.pdf671.57 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.