груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1910
Title: Безпековий чинник у афгансько-пакистанських відносинах на сучасному етапі
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 291 «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії»
Authors: Уранова, В. С.
Keywords: автореферат
магістерська робота
Кафедра міжнародних відносин та зовнішньої політики
Тихоненко Ірина Вікторівна
Афганістан
Пакистан
«Талібан»
США
постафганське врегулювання
наркотрафік
Issue Date: 2021
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Дипломна робота на здобуття освітнього ступеню «магістр». – Чорноморський національний університет імені Петра Могили, Миколаїв, 2021. Афганістан має нестабільну внутрішньополітичну ситуацію, яка безпосередньо впливає на зовнішню політику держави. У свою чергу, відносини з Пакистаном займають важливе місце у зовнішній політиці Афганістану насамперед у сфері безпеки. Афгансько-пакистанські відносини у безпековій сфері характеризуються наступними чинниками: 1) традиційні загрози – прикордонне питання та проблема Пуштуністану; 2) «нетрадиційні» загрози – питання біженців, наркотрафіку та фінансування тероризму; 3) пост-афганське врегулювання як у форматі Афганістан-«Талібан»-Пакистан, так і під впливом зовнішніх сил – США, Китаю та Індії. Виявлено, що проблема Пуштуністану може порушити територіальну цілісність обох держав. У питаннях афганських біженців та протидії наркотрафіку і тероризму, Пакистан безпосередньо впливає на Афганістан, хоча «нетрадиційні» загрози сприяють вироблення спільних механізмів зменшення рівня конфліктогенності між державами. Автор дійшов висновку щодо залежності пакистансько-афганської взаємодії від рівня довіри між державами, ефективності подолання загроз безпеці та впливу інших держав.
Description: Уранова В. С. Безпековий чинник у афгансько-пакистанських відносинах на сучасному етапі : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 291 «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» / В. С. Уранова , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2021. - 16 с.
URI: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1910
Appears in Collections:Факультет політичних наук

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Автореферат Уранова.pdf598.17 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.