груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/2144
Title: Фізіологічні особливості адаптаційних змін в організмі легкоатлеток високої кваліфікації в предзмагальних мезоциклах
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня "магістр", спеціальність 091 «Біологія»
Authors: Данілова, О.Ю.
Keywords: автореферат
Берегова Т. В.
фізіологічні особливості
функціональна підготовленість
адаптація
висококваліфіковані спортсменки
працездатність
Issue Date: 2022
Publisher: ЧНУ ім. П. Могили
Abstract: Дипломна робота на здобуття кваліфікації магістра за спеціальністю 091 «біологія». – Чорноморський національний університет ім.Петра Могили, Микоаїв, 2022. Магістерська робота присвячена питанню дослідження фізіологічних особливостей функціональної підготовленості кваліфікованих спортсменок, що спеціалізуються у легкоатлетичному багатоборстві. Встановлені раніше невідомі дані, що стосуються конструкції та рівня параметрів базових компонентів, характерні ознаки якісних характеристик функціональної підготовленості яких полягають у ступеня адаптованості до специфічних фізичних навантажень, а також у вищому рівні параметрів рухового, енергетичного, нейродинамічного та психологічного компонентів функціональної підготовленості висококваліфікованих спортсменок, які займаються легкоатлетичним багатоборством, порівняно з кваліфікованими. Визначено нові наукові факти про особливості проявів параметрів різних властивостей функціональної підготовленості: у кваліфікованих спортсменок показник фізичної працездатності (PWC170) визначено параметрами функціональної економічності – ефективності та потужності. У висококваліфікованих спортсменок він обумовлюється домінуючою роллю параметрів функціональної потужності та стійкості. Виділено сукупність наукових відомостей про значущість різнотипних фізіологічних факторів, встановлених різними методами, та розкрито закономірності участі їх різноманітних складових у забезпеченні фізичної працездатності у кваліфікованих спортсменок, що спеціалізуються у легкоатлетичному багатоборстві.
Description: Данілова О.Ю. Фізіологічні особливості адаптаційних змін в організмі легкоатлеток високої кваліфікації в предзмагальних мезоциклах : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр» : спец. 091 «Біологія» / О. Ю. Данілова , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2022. - 18 с.
URI: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/2144
Appears in Collections:Факультет фізичного виховання та спорту

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Данілова.pdf598.81 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.