груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/2145
Title: Адаптаційні зміни в організмі юних борців в умовах навантажень анаеробного і аеробного режимів м'язової діяльності
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня "магістр", спеціальність 091 «Біологія»
Authors: Дубина, І. А.
Keywords: автореферат
Берегова Т. В.
Адаптаційні зміни
єдиноборці комплекс β-олігосахаридів
параметри навантаження
салідрозид
субмаксимальна потужність
Issue Date: 2022
Publisher: ЧНУ ім. П. Могили
Abstract: Магістерська робота присвячена питанню дослідження характеру фізіологічних, біохімічних та морфологічних змін в організмі спортсменівєдиноборців за рахунок застосування природного комплексу β-олігосахаридів та салідрозиду та запропонувати методику його використання у річному циклі тренування. Виявлено певні специфічні цитохімічні реакції білої крові спортсменівєдиноборців, які свідчать про підвищення резистентності організму до фізичних навантажень та збільшення фізіологічної активності захисно-пристосувальних механізмів. Показано, що при виконанні спортсменами-єдиноборцями навантажень у зоні субмаксимальної потужності на фоні застосування природного комплексу βолігосахаридів і салідрозиду відбуваються позитивні функціональні зрушення в організмі, пов'язані з посиленням активності симпато-адреналової системи, стабілізацією інтегрального гормону. маси та зниженням жирового компонента, підвищенням рівня адаптації до фізичних навантажень, рівня тренованості, результативності та енергозабезпечення протягом річного тренувального циклу. Доведено, що рослинний природний комплекс β-олігосахаридів та салідрозиду є ефективним ергогенічним засобом детоксикаційної дії, що дозволяє знизити накопичення у тканинах органів та в біологічних рідинах ендогенних токсинів – молочної кислоти, сечовини та вільних радикалів.
Description: Дубина І. А. Адаптаційні зміни в організмі юних борців в умовах навантажень анаеробного і аеробного режимів м'язової діяльності : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр» : спец. 091 «Біологія» /І. А. Дубина , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2022. - 16 с.
URI: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/2145
Appears in Collections:Факультет фізичного виховання та спорту

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Дубина.pdf683.38 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.