груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/2147
Title: Моделювання інтегрального алгоритму стійкості серцевого ритму людини в різних екстремальних умовах для підвищення його адаптаційних резервів
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня "магістр", спеціальність 091 «Біологія»
Authors: Казначеєва, І. М.
Keywords: автореферат
Остапченко Л. І.
фізична реабілітація
біологія
моделювання
інтегральний алгоритм
серцевий ритм
просторово-часові характеристики
вегетативна регуляція
адаптаційні резерви
Issue Date: 2022
Publisher: ЧНУ ім. П. Могили
Abstract: Дипломна робота на здобуття кваліфікації магістра за спеціальністю 091 «Біологія». – Чорноморський національний університет імені Петра Могили, м. Миколаїв, 2022. Магістерська робота присвячена питанню комплексного вивчення просторовочасових взаємин механізмів регуляції ритмоосвітніх процесів серця в умовах відносного функціонального спокою, а також за фізичних та розумових навантажень. Вперше здійснено дослідження формування ритму серця в організмі людини з позицій просторово-часової організації фізіологічних функцій. Отримано уявлення про просторово-часову організацію механізму ритмоосвітнього процесу серця з урахуванням вегетативного статусу та особливостей регуляції серцевої діяльності. Новизна дослідження полягає у проведенні комплексного аналізу часових та просторових параметрів варіабельності серцевого ритму при фізичному та інтелектуальному навантаженнях. Визначено зв'язок між тривалістю індивідуальної хвилини та показниками варіабельності серцевого ритму у людини у стані відносного функціонального спокою з урахуванням вегетативного тонусу та типів вегетативної регуляції. Визначено зв'язок між суб'єктивною оцінкою часу людиною та показниками варіабельності серцевого ритму при фізичному та інтелектуальному навантаженнях. Отримані в ході дослідження дані розширюють уявлення про механізми просторово-часових взаємин у біологічних системах. Просторово-часові характеристики регуляції ритму серця можуть бути використані в комплексній оцінці компенсаторно-пристосувальних реакцій організму за різних функціональних станів.
Description: Казначеєва І. М. Моделювання інтегрального алгоритму стійкості серцевого ритму людини в різних екстремальних умовах для підвищення його адаптаційних резервів : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр» : спец. 191 «Біологія» / І. М. Казначеєва , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2022. - 14 с.
URI: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/2147
Appears in Collections:Факультет фізичного виховання та спорту

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Казначєєва.pdf760.07 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.