груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/2149
Title: Механізми регуляції м'язових скорочень у спортсменів та характер адаптаційних змін залежно від режимів рухової активност
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня "магістр", спеціальність 091 «Біологія»
Authors: Лебедєва, С. Ю.
Keywords: автореферат
Остапченко Л. І.
фізична реабілітація
біологія
адаптаційні процеси
метаболічні реакції
анаеробноаеробному пороговому режимі навантаження
висококваліфіковані спортсмени
Issue Date: 2022
Publisher: ЧНУ ім. П. Могили
Abstract: Дипломна робота на здобуття кваліфікації магістра за спеціальністю 091 «Біологія». – Чорноморський національний університет імені Петра Могили, Миколаїв, 2022. Магістерська робота присвячена питанню встановити фізіологічні закономірності вікових змін в адаптаційних процесах основних систем організму у висококваліфікованих спортсменів чоловічої і жіночої статі. Визначені вікові зміни морфометричних параметрів фізичного статусу, що впливають на зниження рівня інтегральних біоенергетичних показників, в якому такими є: у спортсменів чоловічої статі - підвищення маси тіла; у спортсменок - надмірне збільшення рухливості грудної клітки. Встановлені особливості біоенергетичних можливостей при специфічної роботи: інтенсивне утворення молочної кислоти в анаеробноаеробному режимі у спортсменів чоловічої і жіночої статі в вікових діапазонах юнацького (17-18 років) і особливо, першого зрілого віку (22-26 років); у спортсменок на порівняно високому активаційному рівні у віці 37-35 років. Отримані дані про вікові особливості адаптаційних процесів, що забезпечують термінові відповіді організму спортсменів чоловічої статі при анаеробно-аеробному пороговому режимі навантаження: посилення гормонально-метаболічних реакцій у віці 17-18 років; посилення адаптаційних реакцій основних систем в діапазоні 22-26 років (при більшій вираженості у гирьовиків); ослаблення респіраторних та метаболічних реакцій у віці 40 46 років (при сполучених елементах надлишкових гормональних і вегетативних реакцій у гирьовиків). Розроблені моделі структури функціональних можливостей для висококваліфікованих спортсменів різного віку і статі, що розкривають фізіологічні закономірності вікових змін в термінових адаптаційних механізмах при роботі в різних порогових режимах навантаження.
Description: Лебедєва С. Ю. Механізми регуляції м'язових скорочень у спортсменів та характер адаптаційних змін залежно від режимів рухової активності: автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр» : спец. 091 «Біологія» / С. Ю. Лебедєва , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2022. - 18 с.
URI: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/2149
Appears in Collections:Факультет фізичного виховання та спорту

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Лебедєва.pdf547.1 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.