груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/2191
Title: Особливості облікового відображення витрат виробництва на підприємтсві
Other Titles: магістерськa дисертацїя на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 071 «Облік і оподаткування»
Authors: Жаган, І. С.
Keywords: Кафедра обліку і аудиту
магістерська робота
Руденко Н.О.
облікове відображення
витрати
матеріальні ресурси
облікова політика
моделювання
сільське господарство
Issue Date: 2022
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: У кваліфікаційній роботі досліджено особливості облікового відображення витрат виробництва. У першому розділі розглянуто теоретичні засади облікового відображення витрат підприємства. Зокрема узагальнено дослідження науковців, щодо сутності дефініції «витрати» як базової складової системи обліку та аналізу виробництва продукції. Також досліджено і структуровано законодавчо-нормативне регулювання обліку витрат у вітчизняній практиці. У другому розділі кваліфікаційної роботи досліджено методологію застосування облікової політики, як інструменту створення цілісної та ефективної системи обліку витрат. Узагальнено сучасні підходи до моделювання та методики аналізу факторів впливу на вибір альтернативного варіанту облікової політики витрат підприємства. Запропоновано модель формування облікової політики з врахуванням складу факторів впливу. Проаналізовано особливості формування облікової політики у системі управління витратами підприємств аграрної галузі. У третьому розділі дослідження охарактеризовано особливості обліку витрат виробництва у сільськогосподарському приватному акціонерному товаристві «Україна». З цією метою здійснено аналіз виробничо-економічного та фінансового стану підприємства. Узагальнено підходи до організації, первинного, аналітичного та синтетичного обліку витрат на виробництво сільськогосподарської продукції. Також обґрунтовано актуальні проблеми системного підходу до організації обліку виробничих витрат на досліджуваному підприємстві. У четвертому розділі кваліфікаційної роботи здійснено інтерпретацію результатів дослідження та обґрунтовано рекомендації з удосконалення обліку витрат виробництва у сільськогосподарському приватному акціонерному товаристві «Україна». Метою кваліфікаційної роботи є узагальнення теоретичних засад та опрацювання практичних аспектів організації облікового відображення витрат виробництва на вітчизняних підприємствах. Об'єкт дослідження − процес облікового відображення витрат виробництва у сільськогосподарському приватному акціонерному товаристві «Україна». Предметом дослідження є теоретичні та практичні засади організації обліку витрат, а також розкриття організаційно-технічного та методологічного аспектів формування облікової політики щодо господарських операцій на ділянці обліку витрат. Реалізація мети та завдань кваліфікаційної роботи здійснена за допомогою наступних методів: бібліографічний, дедукції та індукції використовувалися для дослідження сутності та сучасного стану обліку витрат; аналіз і синтез – для означення проблем та перспектив розвитку досліджуваного підприємства; моделювання – для визначення факторів впливу при побудові облікової політики та ін.
Description: Жаган І. С. Особливості облікового відображення витрат виробництва на підприємстві : магістерськa дисертація на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальності 071 „ Облік і оподаткування ” / І. С. Жаган; ЧНУ ім. Петра Могили. ‒ Миколаїв, 2022. – 86 с.
URI: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/2191
Appears in Collections:Факультет економічних наук

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Жаган І_С Кваліфікаційна робота.pdf1.12 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.