груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/2772
Title: Мовна особистість в політичному дискурсі та особливості її відтворення (на матеріалі офіційних промов В. Зеленського та Б. Джонсона)
Other Titles: кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня «магістр» : спец. 035 «Філологія»
Authors: Кріцька, Д. О.
Keywords: кафедра теорії та практики перекладу з англійської мови
Лютянська Н. І.
Issue Date: Feb-2023
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Політика являє собою комунікативний простір, усередині якого функціонують численні дискурси. Їх можна окреслити як динамічні агенти символічного простору не лише політики, а й інших сфер суспільного життя. Політичний дискурс продукує образи, думки, інтерпретації та концепти. У цьому дискурсі провідну роль виконують політики, а отже, дедалі більшого інтересу набуває вивчення їхньої мовної особистості, індивідуального стилю та стратегій, що вони використовують у спілкуванні. Метою представленого дослідження є окреслення ролі мовної особистості в політичному дискурсі та актуалізація особливостей відтворення її вербалізаторів в процесі перекладу. Окрім цього, висвітлено в чому полягає феномен мови політики. Результати дослідження свідчать про те, що мова кожного політика – це унікальне та багатокомпонентне явище, а мовна особистість - виняткова та охоплює безліч вербальних і невербальних проявів. Саме вони становлять труднощі для перекладача. А отже, є потреба в подальших наукових дослідженнях особливостей політичного дискурсу, індивідуального стилю мовця, а також аналізі мовної особистості в галузі перекладознавства. Кількісний аналіз показав, що при відтворенні мовної особистості перекладачі вдаються до вживання перекладацьких трансформацій. Найуживанішими є буквальний переклад, прийом опущення та додавання, об’єднання та членування речень.
Description: Кріцька Д. О. Мовна особистість в політичному дискурсі та особливості її відтворення (на матеріалі офіційних промов В. Зеленського та Б. Джонсона) : кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня «магістр» : спец. 035 «Філологія» / Д. О. Кріцька ; ЧНУ ім. Петра Могили. – Миколаїв, 2023. – 94 с.
URI: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/2772
Appears in Collections:Факультет філології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Кріцька Дар'я Кваліфікаційна робота.pdf1.35 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.