груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/963
Title: Концепції суспільства споживання: еволюція та актуальність для сьогодення
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 052 «Політологія»
Authors: Сироватка, А. В.
Keywords: автореферат
магістерська робота
кафедра політології
Соловйова Анна Сергіївна
суспільство
культура споживання
споживацтво
споживча революція
глобалізація
суспільство споживання
етапи формування суспільства споживання
політичний консьюмеризм
Issue Date: 2020
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Дипломна робота на здобуття освітнього ступеню «магістр». Чорноморський національний університет імені Петра Могили. – Миколаїв, 2020. Концепції «суспільства споживання» нарощують свою актуальність, оскільки на сьогоднішній день для українського суспільства характерне явище консьюмеризму, що дедалі швидше проникає у всі сфери життєдіяльності суспільства, зокрема і в політичну, перетворюючи її на арену задоволення власних потреб та самозбагачення. Об’єктом дослідження є вся сукупність концепцій, підходів та теорій споживання (консьюмеризму). Предметом дослідження є еволюція та актуальність концепцій суспільства споживання в сучасних умовах. У ході дослідження з’ясовано, що популяризація явища споживання спричинила виникнення різноманітних концепцій, теорій та підходів до її розуміння. Система суспільства споживання утворилася після Другої світової війни на території Сполучених Штатів Америки, а згодом затвердилася в Європі, оскільки фактично функціонування даного типу організації суспільства можливе при постійному відтворенні товару, за допомогою автоматизованого виробництва. Автором запропонована класифікація підходів до розуміння суспільства споживання, кожен з яких, тлумачить це явище, виходячи с ознак та критеріїв конкретного підходу. Концепції масового споживання в політичній сфері, демонструють, що демократичний режим може набувати досить ілюзорного характеру у сучасних умовах. В центрі нього стоїть перевага інтересів вищого класу, які реалізують політичні еліти. Явище суспільства споживання дедалі сильніше входить до політики, роблячи з неї арену боротьби за загального виборця. Аналогічно до бізнесу, який отримує дохід за рахунок впливу на споживача, політики отримують виборчі голоси шляхом використання політичних технологій маніпулювання свідомістю. Споживання стає не тільки ціллю політичного протиборства, а формується в ідеологію нового політичного буття.
Description: Сироватка А. В. Концепції суспільства споживання: еволюція та актуальність для сьогодення : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 052 «Політологія» / А. В. Сироватка , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2020. - 20 с.
URI: http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/963
Appears in Collections:Факультет політичних наук

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Автореферат-Сироватка-633мз.pdf478.41 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.