груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/964
Title: Політика пам’яті як основний інструмент конструювання історичної пам’яті
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 052 «Політологія»
Authors: Шпаков, В. В.
Keywords: автореферат
магістерська робота
кафедра політології
Соловйова Анна Сергіївна
політика пам’яті
історична пам’ять
коммеморація
політична боротьба
Issue Date: 2020
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Дипломна робота на здобуття освітнього ступеню «магістр». Чорноморський національний університет імені Петра Могили. – Миколаїв, 2020. Тема політичних маніпуляцій та конструювання символічної політики є популярною серед дослідників. Поширеною формою для пояснення світоустрою завжди були міфи та легенди. Цікаво, що сьогодні міфотворчість не втрачає своєї актуальності, а навпаки розвивається і продовжує конструювати символічну реальність, яка може консолідувати або роз’єднувати цілі суспільства. Суспільства навіть найрозвиненіших країн залишаються об’єктами маніпуляцій суспільною свідомістю. Однак, політика пам’яті може запобігати маніпуляціям суспільною свідомістю і виступати об’єднуючою силою для суспільства. Аналіз особливостей маніпулювання історичною пам’яттю та необхідність у характеристиці застосування політики пам’яті як інструменту історичної пам’яті і вказує на актуальність цього дослідження. Об’єктом дослідження є історична пам’ять суспільства. Предметом дослідження виступає політика пам’яті як основний інструмент конструювання історичної пам’яті. Мета дослідження полягає у визначенні основних особливостей застосування політики пам’яті як інструменту конструювання історичної пам’яті. У ході дослідження були визначені основні особливості застосування політики пам’яті як інструменту конструювання історичної пам’яті. Також сформульовані характерні риси політики пам’яті як інструменту формування національної ідентичності в країнах Європи. Автором запропоновані власні рекомендації відповідним державним службовцям щодо формування ефективної політики пам’яті України. У магістерській роботі наведено нове вирішення актуального наукового завдання з обґрунтування теоретичних положень та розроблення практичних рекомендацій щодо політики пам’яті як основного інструменту конструювання історичної пам’яті. Результати дослідження дають підстави сформулювати висновки і рекомендації, що мають теоретичне та практичне значення.
Description: Шпаков В. В. Політика пам’яті як основний інструмент конструювання історичної пам’яті : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 052 «Політологія» / В. В. Шпаков, ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2020. - 13 с.
URI: http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/964
Appears in Collections:Факультет політичних наук

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Автореферат-Шпаков-631.pdf401.17 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.