груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1037
Назва: «Бот» Макса Кідрука як перший український технотрилер
Інші назви: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 035 «Філологія»
Автори: Поет, А. П.
Ключові слова: автореферат
магістерська робота
кафедра української філології, теорії та історії літератури
Шестопалова Тетяна Павлівна
технотрилер
Макс Кідрук
фабули технотрилера
Дата публікації: 2020
Видавництво: ЧНУ ім. Петра Могили
Короткий огляд (реферат): У роботі досліджено таке явище сучасної літератури як технотрилер. Проаналізовано наукові словники та енциклопедії, що дало можливість знайти визначення технотрилера як жанру літератури. Розглянуто праці дослідників жанру, а також інтернет-дописи критиків та фанатів жанру. За виявленими ознаками, характерними для жанрової форми технотрилера виокремлено його у сучасній системі жанрів як самостійну одиницю. Розглянуто постать Макса Кідрука як письменника, популяризатора науки. Наведено приклади його літературних робіт, а також вказано ставлення до сучасної української літератури та місце творчості Кідрука в ній. Проаналізовано роман «Бот» Макса Кідрука як перший твір сучасної української літератури, написаний в жанрі технотрилера. Розглянуто систему персонажів роману, будову композиції, наведено докази у вигляді цитат з книги стосовно ознак технотрилера та наявності їх у тексті. Досліджено фабулу роману «Бот» та виокремлено складники фабули технотрилера, що відносить «Бот» саме до цього жанру. Проаналізовано літературні та соціокультурні фактори жанру технотрилера на прикладі роману «Бот» Макса Кідрука. Досліджено вплив розвитку суспільства на жанр технотрилера та навпаки. На основі досліджень жанрової форми технотрилера наведено власну дефініцю поняття технотрилера як такого.
Опис: Поет А. П. «Бот» Макса Кідрука як перший український технотрилер : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 035 «Філологія» / А. П. Поет , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2020. - 13 с.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/1037
Розташовується у зібраннях:Інститут філології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
автореф. Поет.pdf207.26 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.