груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Bitte benutzen Sie diese Kennung, um auf die Ressource zu verweisen: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1268
Titel: Управління регіональним розвитком в умовах децентралізації влади в Україні
Sonstige Titel: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 281 "Публічне управління та адміністрування"
Autoren: Самоуков, С. В.
Stichwörter: автореферат
магістерська робота
публічне управління та адміністрування
управління регіоном
регіональний розвиток
децентралізація влади
місцеве самоврядування
органи державної влади
публічний менеджмент
Erscheinungsdatum: 2020
Herausgeber: ЧНУ ім. Петра Могили
Zusammenfassung: Магістерську роботу присвячено теоретичному обґрунтуванню та розробці науково-практичних рекомендацій щодо оптимізації процесу управління регіональним розвитком в умовах децентаралізації влади в Україні. У роботі узагальнено теоретичні підходи до управління регіональним розвитком, а також визначено засади формування механізмів державного управління регіональним розвитком в умовах децентралізації; проведено аналіз сучасної практики реалізації механізмів державного управління регіональним розвитком в Україні; надано рекомендації щодо впровадження публічного менеджменту в управлінні регіональним розвитком; визначено перспективи розвитку системи оцінювання діяльності органів влади на регіональному рівні. Здійснено узагальнення теоретичних підходів до управління регіональним розвитком, що доводить наступне: існування достатньо великої кількості суспільних процесів зумовлює необхідність докорінних змін, окреслення притаманних сьогоденню тенденцій розвитку у умовах децентралізації владних повноважень. Визначено, що державне управління регіональним розвитком можна представити як цілеспрямовану діяльність держави, що реалізується за допомогою відповідних законодавчих і виконавчих органів, які за посередництвом системи механізмів, методів та інструментів управління забезпечують досягнення поставленої мети і вирішення низки соціально-економічних завдань, які є нагальними для окремого регіону. Аналіз сучасної практики реалізації механізмів державного управління регіональним розвитком в Україні дозволяє стверджувати, що саме відносини центру та регіонів є важливими для розвитку країни в цілому. Вони забезпечують не тільки державний устрій, визначений Конституцією, а й мають вирішальний влив на рівень життя та добробут населення. Доведено, що доктрина сучасного публічного менеджменту в зарубіжних країнах була запропонована як адекватна відповідь, спрямована на те, щоб зробити адміністрації державного сектору більш ефективними, дієвими. Визначено, що для удосконалення системи оцінювання показників діяльності органів влади на регіональному рівні слід запропонувати впровадження внутрішньої та зовнішньої системи оцінювання.
Beschreibung: Самоуков С. В. Управління регіональним розвитком в умовах децентралізації влади в Україні : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 281 "Публічне управління та адміністрування" / С. В. Самоуков , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2020. - 9 с.
URI: http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/1268
Enthalten in den Sammlungen:Інститут державного управління

Dateien zu dieser Ressource:
Datei Beschreibung GrößeFormat 
Самоуков Автореферат.pdf298.05 kBAdobe PDFÖffnen/Anzeigen


Alle Ressourcen in diesem Repository sind urheberrechtlich geschützt, soweit nicht anderweitig angezeigt.