груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Bitte benutzen Sie diese Kennung, um auf die Ressource zu verweisen: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1275
Titel: Мовна ситуація та мовна політика в Україні: етапи розвитку, сучасний стан і рекомендації на майбутнє
Sonstige Titel: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 281 "Публічне управління та адміністрування"
Autoren: Качаун, А. П.
Stichwörter: автореферат
магістерська робота
публічне управління та адміністрування
Соловйова Анна Сергіївна
мова
мовна політика
мовна ситуація
мовне законодавство
мовне середовище
Erscheinungsdatum: 2020
Herausgeber: ЧНУ ім. Петра Могили
Zusammenfassung: Магістерська робота на здобуття освітнього ступеню «магістр». Чорноморський національний університет імені Петра Могили. – Миколаїв, 2020. В магістерській роботі визначено місце та роль мови у суспільстві; охарактеризувати історичні аспекти мовної ситуації; надана характеристика нормативно-правовому забезпеченню мовної політики у сучасній Україні; зроблений аналіз мовної ситуації в Україні; визначено законодавчі засади та механізми здійснення державної мовної політики; розглянуто історичні аспекти становлення української мови; вивчений процес та наслідки ратифікації та імплементації Європейської Хартії регіональних мов і мов меншин; визначені цілі та напрями державної мовної політики в Україні; надані рекомендації на майбутнє щодо мовної політики та ситуації в Україні; сформульовані пропозиції щодо покращення мовної ситуації в Україні щодо підвищення рівня авторитету української мови серед населення України. Для досягнення поставленої мети в магістерській роботі було застосовано комплекс методів наукового дослідження. Зокрема у дослідженні були використані загально-наукові методи (аналіз і синтез, індукція, дедукція, узагальнення), та спеціальні методи (логічний, історико-функціональний, соціологічний, системно-структурний, діалектичний, статистичний, компаративістський тощо). В роботі вивчені сучасні заходи щодо вдосконалення державної мовної політики в Україні з огляду на сучасну мовну ситуацію та гостру необхідність збереження ідентифікації української нації в умовах подальшої глобалізації світу та визначено шляхи покращення мовної ситуації та досягненні цілей, які вже визначені на законодавчому рівні. В межах проведеного дослідження авторкою було перелічено та охарактеризовано основні нормативно-правові акти та документи (як ті, які вже втратили чинність, але мали велике значення в творенні мовної політики, так і ті, які чинні і діють на території України), які прийнято та ратифіковано Верховною Радою України, які стосуються мови та мовної ситуації, а також вказано на їхні позитивні сторони та суперечливі аспекти й наслідки їх прийняття для тогочасного українського суспільства. Зроблено висновок, що мовна політика в сучасній Україні має виняткову важливість для державотворення та патріотичного виховання молоді. Складнощі та ризики її формування пояснюються непростою та неоднозначною мовною ситуацією, що склалася на землях України протягом декількох останніх століть. Тому у пошуку конструктивних основ та оптимальних механізмів впровадження мовної політики полягають перспективи подальших досліджень в контексті цієї тематики в майбутньому.
Beschreibung: Качаун А. П. Мовна ситуація та мовна політика в Україні: етапи розвитку, сучасний стан і рекомендації на майбутнє : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 281 "Публічне управління та адміністрування" / А. П. Качаун , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2020. - 9 с.
URI: http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/1275
Enthalten in den Sammlungen:Інститут державного управління

Dateien zu dieser Ressource:
Datei Beschreibung GrößeFormat 
Автореферат_Качаун.pdf308.43 kBAdobe PDFÖffnen/Anzeigen


Alle Ressourcen in diesem Repository sind urheberrechtlich geschützt, soweit nicht anderweitig angezeigt.