груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1415
Назва: Cистема діагностування захворювань серця з використанням нейромережевих технологій
Інші назви: автореферат дипломної роботи на здобуття освітнього ступеня «бакалавр» спеціальність 122 «Комп’ютерні науки та інформаційні технології»
Автори: Петрович, В. І.
Ключові слова: автореферат
бакалаврська робота
комп’ютерні науки та інформаційні технології
Кондратенко Галина Володимирівна
нейронні мережі
штучний інтелект
машинне навчання
хвороби серця
діагностування
медицина
Дата публікації: 2020
Видавництво: ЧНУ ім. Петра Могили
Короткий огляд (реферат): Об'єкт дослідження – нейронні мережі. Предмет дослідження – створення та налаштування роботи штучної нейронної мережі для виявлення проблем серця. Мета: діагностування захворювань серця на основі розроблених нейронних мереж різних програмних бібліотек, які здатні робити точні прогнози; дослідження впливу параметрів налаштування нейронної мережі на точність прогнозування (діагностування). Дипломна робота складається з фахового розділу і спеціальної частини охорони праці. Пояснювальна записка складається зі вступу, чотирьох розділів, висновків та додатків. У першому розділі розкрито застосування технологій в медицині. У другому розділі досліджено основні принципи роботи нейронних мереж та математична модель розрахунків, приклад обрахунків сигналів в мережі та зворотне поширення помилок. У третьому розділі описано створення та налаштування нейронної мережі з нуля, використовуючи лише мову програмування Kotlin. Представлено також налаштування основних параметрів бібліотек DeepLearning4j, TensorFlow Keras та системи Matlab для роботи з потрібними даними. Представлено використання технологій штучного інтелекту для діагностування хвороб серця. Зроблена нормалізація та стандартизація даних з бази даних, а також оптимізація нейронних мереж для отримання максимальних результатів точності та запобігання перенавчанню. У четвертому розділі описано оптимізацію мережі графіки. В результаті розроблено застосунки для діагностування хвороб серця. Перевірочна точність яких складає більше 99%. Дипломна робота містить сторінок, рисунків, джерел та додатків.
Опис: Петрович В. І. Cистема діагностування захворювань серця з використанням нейромережевих технологій : автореф. дипломної роботи на здобуття освітнього ступеня «бакалавр» : спец. 122 «Комп’ютерні науки та інформаційні технології» » / В. І. Петрович ; ЧНУ ім. Петра Могили. – Миколаїв, 2020. – 17 c.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/1415
Розташовується у зібраннях:Факультет комп'ютерних наук (ба)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
401 Петрович В.І.Автореферат.pdf154.49 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.