груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1843
Title: Особливості перекладу юридичної термінології в детективному серіалі «Білий комірець»
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 035 «Філологія»
Authors: Кубишкіна, К. І.
Keywords: автореферат
магістерська робота
кафедра теорії та практики перекладу з англійської мови
Лютянська Наталя Іванівна
юридична термінологія
терміни-словосполучення
семантика
аудіовізуальний текст
кінопереклад
художній переклад
Issue Date: 2021
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Магістерська робота на здобуття ступеня магістра філології за спеціальністю 035-Філологія 035.04 Германські мови та літератури (переклад включно) - англійська. – Чорноморський національний університет імені Петра Могили, Миколаїв, 2021. Переклад в сфері юриспруденції становить особливий інтерес як для теорії, так і для практики перекладу. Пов'язано це в першу чергу з тим, що мова права як мова професійного спілкування має яскраву національну специфіку, обумовлену правовими реаліями національних правових систем. У цій роботі ми звертаємося до юридичної термінології в аспекті кіноперекладу, при цьому розглядаючи кінопереклад як різновид художнього перекладу. У дослідженні розглядаються види юридичної термінології та способи їх перекладу українською мовою на прикладі серіалу «Білий комірець». Звертається особлива увага на важливість збереження семантики термінологічних одиниць під час перекладу,а також на специфіку певних видів термінів та як вони впливають на власне переклад. Результати роботи послужать матеріалом для подальших досліджень з даної тематики.
Description: Кубишкіна К. І. Особливості перекладу юридичної термінології в детективному серіалі «Білий комірець» : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 035 «Філологія» / К. І. Кубишкіна , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2021. - 15 с.
URI: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1843
Appears in Collections:Інститут філології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Автореферат.Кубышкина.pdf424.62 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.