груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Bitte benutzen Sie diese Kennung, um auf die Ressource zu verweisen: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1843
Titel: Особливості перекладу юридичної термінології в детективному серіалі «Білий комірець»
Sonstige Titel: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 035 «Філологія»
Autoren: Кубишкіна, К. І.
Stichwörter: автореферат
магістерська робота
кафедра теорії та практики перекладу з англійської мови
Лютянська Наталя Іванівна
юридична термінологія
терміни-словосполучення
семантика
аудіовізуальний текст
кінопереклад
художній переклад
Erscheinungsdatum: 2021
Herausgeber: ЧНУ ім. Петра Могили
Zusammenfassung: Магістерська робота на здобуття ступеня магістра філології за спеціальністю 035-Філологія 035.04 Германські мови та літератури (переклад включно) - англійська. – Чорноморський національний університет імені Петра Могили, Миколаїв, 2021. Переклад в сфері юриспруденції становить особливий інтерес як для теорії, так і для практики перекладу. Пов'язано це в першу чергу з тим, що мова права як мова професійного спілкування має яскраву національну специфіку, обумовлену правовими реаліями національних правових систем. У цій роботі ми звертаємося до юридичної термінології в аспекті кіноперекладу, при цьому розглядаючи кінопереклад як різновид художнього перекладу. У дослідженні розглядаються види юридичної термінології та способи їх перекладу українською мовою на прикладі серіалу «Білий комірець». Звертається особлива увага на важливість збереження семантики термінологічних одиниць під час перекладу,а також на специфіку певних видів термінів та як вони впливають на власне переклад. Результати роботи послужать матеріалом для подальших досліджень з даної тематики.
Beschreibung: Кубишкіна К. І. Особливості перекладу юридичної термінології в детективному серіалі «Білий комірець» : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 035 «Філологія» / К. І. Кубишкіна , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2021. - 15 с.
URI: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1843
Enthalten in den Sammlungen:Інститут філології

Dateien zu dieser Ressource:
Datei Beschreibung GrößeFormat 
Автореферат.Кубышкина.pdf424.62 kBAdobe PDFÖffnen/Anzeigen


Alle Ressourcen in diesem Repository sind urheberrechtlich geschützt, soweit nicht anderweitig angezeigt.