груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Bitte benutzen Sie diese Kennung, um auf die Ressource zu verweisen: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/2153
Titel: Ефективність впливу біологічно активних речовин-антиоксидантів на динаміку функціональних можливостей футболістів в період тренувальних навантажень високої інтенсивності. –
Sonstige Titel: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня "магістр", спеціальність 091 «Біологія»
Autoren: Паланіца, С. С.
Stichwörter: автореферат
Остапченко Л. І.
фізична реабілітація
біологія
біологічно активні речовини-антиоксиданти
футболісти
стресіндекс
функціональні можливості
потужність
Erscheinungsdatum: 2022
Herausgeber: ЧНУ ім. П. Могили
Zusammenfassung: Магістерська робота присвячена питанню дослідження фізіологічного обґрунтування застосування комплексної харчової добавки, що містить супероксиддисмутазу, для підвищення працездатності кваліфікованих спортсменів на фоні високих тренувальних навантажень. Отримано дані, що свідчать про позитивний вплив комплексного спеціалізованого харчового продукту (БАД до їжі) «Фіт Тонус» на адаптацію організму до фізичного навантаження високої інтенсивності. При прийомі даного комплексного спеціалізованого харчового продукту протягом 1-го тижня зсуви, що виникають в організмі, невеликі і недостовірні. Протягом 2-го тижня прийому препарату в дослідній групі, яка отримувала препарат у дозі 1480 мг, на відміну від контрольної групи, яка отримувала плацебо (мікрокристалічна целюлоза), виявлялися відмінності, які позитивно впливали на анаеробну продуктивність. За 2 тижні у дослідній групі достовірно підвищувалися максимальна миттєва потужність та середня потужність у анаеробному тесті МАП, сумарний обсяг роботи у тесті МАП та достовірно знижувався час виходу на максимальну потужність. У той самий час показники аеробної енергопродукції змінювалися незначно, і навіть знижувалися, як, наприклад, характеристики анаеробного порога. У двотижневому дослідженні за участю висококваліфікованих спортсменів ігрових видів спорту показано, що під впливом прийому комплексного спеціалізованого харчового продукту (БАД до їжі) «Фіт Тонус» лише незначною мірою покращуються показники аеробного порогу, тоді як суттєво збільшуються показники анаеробної продуктивності. і при цьому знижується «фізіологічна вартість» виконаного у більшому обсязі фізичного навантаження. «Фізіологічна вартість» також достовірно знижується у спеціалізованих польових тестах, виконаних футболістами, що свідчить про зростання їхньої анаеробної працездатності. Поряд з цим, показано деяке зниження напруги вегетативних систем організму, що виявляються у зниженні показника стресіндексу на підставі даних ВРС, а також нормалізація показників гомеостазу за даними дослідження сечі спортсменів до та після двотижневого курсу прийому комплексного спеціалізованого харчового продукту.
Beschreibung: Паланіца С. С. Ефективність впливу біологічно активних речовин-антиоксидантів на динаміку функціональних можливостей футболістів в період тренувальних навантажень високої інтенсивності : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр» : спец. 091 «Біологія» /С. С. Паланіца, ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2022. - 16 с.
URI: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/2153
Enthalten in den Sammlungen:Факультет фізичного виховання та спорту

Dateien zu dieser Ressource:
Datei Beschreibung GrößeFormat 
Паланіца.pdf493.07 kBAdobe PDFÖffnen/Anzeigen


Alle Ressourcen in diesem Repository sind urheberrechtlich geschützt, soweit nicht anderweitig angezeigt.