груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/2310
Назва: Дослідження методів машинного зору для автоматизованого діагностування хвороб шкіри_
Інші назви: магістерськa дисертацїя на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 124 «Системний аналіз»
Автори: Петрович, В. І.
Ключові слова: Кафедра інтелектуальних інформаційних систем
магістерська робота
Кондратенко Г. В.
згорткові нейроні мережі
машинний зір
хвороби шкіри
автоматизоване діагностування
Дата публікації: 2022
Видавництво: ЧНУ ім. Петра Могили
Короткий огляд (реферат): Магістерська робота складається з фахового розділу та спеціальних частин: розділ охорони праці та методичний розділ. Пояснювальна записка складається зі вступу, п’яти розділів та висновків. У першому розділі проводиться аналіз сучасного стану задач автоматизованого діагностування хвороб шкіри. Виконується постановка проблеми та огляд предметної області. Другий розділ розкриває тему налаштування середовища розробки для роботи з обраним набором даних. Описано використані програмні застосунки та бібліотеки, які використовуються в роботі. У третьому розділі описуються результати досліджень набору даних та попередня обробка зображень. Виконано опис основних характеристик. Застосовано користувацьке масштабування для зміни розміру зображення. Використано формат даних HDF5. Зроблено розподіл даних на для тренування та для тестування та генерація додаткових зображень. Четвертий розділ описує процес навчання моделей різних архітектур. А саме використовуються користувацькі модифікації таких моделей: MiniVGG, AlexNet, VGG16. Для кожної архітектури застосовується підбір оптимальних параметрів навчання. У п’ятому розділі проведено дослідження різних параметрів навчання на точність навчання. В результаті роботи створено різні архітектури згорткових нейронних мереж для вирішення проблеми діагностування хвороб шкіри. Найкращий з досягнутих результатів – 68.52% точності на тестовому наборі.
Опис: Петрович В. І. Дослідження методів машинного зору для автоматизованого діагностування хвороб шкіри : магістерська дисертація на здобуття освітнього ступеня «магістр» : спец. 124 «Системний аналіз» / В. І. Петрович ; ЧНУ ім. Петра Могили. ‒ Миколаїв, 2022. – 84 с.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/2310
Розташовується у зібраннях:Факультет комп'ютерних наук

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
601 Петрович Валентин Іванович.pdf4.24 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.