груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/255
Title: Заощадження природних ресурсів у системі екологічного управління закладу вищої освіти
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 073 «Менеджмент»
Authors: Коваленко, І. О.
Keywords: автореферат
магістерська робота
Кафедра економічних наук
Григор'єва Л. І.
система екологічного управління
вищий навчальний заклад
енергозбереження
екологічні індикатори
природні ресурси
стандарт «Зелений клас».
Issue Date: 2019
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Дипломна робота на здобуття другого (магістерського) рівня вищої освіти за спеціальністю 073 «Менеджмент», ОПП «Якість, стандартизація та сертифікація». – ЧНУ імені Петра Могили, Миколаїв, 2019. У роботі представлено динаміку споживання води, тепла та електроенергії в ЧНУ ім. Петра Могили за 2017 рік як базового вузла системи екологічного управління закладу вищої освіти. Аналіз динаміки споживання ресурсівв ЧНУ ім. Петра Могили показав необхідність створення заходів щодо зменшення використання ресурсів задля запровадження системи екологічного управління та економії коштів,що дозволить зміцнити матеріальну базу закладу .Зміна поведінки та звичок щодо раціонального споживання ресурсів приводить до економії як мінімум ще на 10-20%. Виконуючи вимоги стандарту «Зелений клас» щодо енергоефективності та збереженні тепла і води , ЧНУ ім. Петра Могили може зберегти доволі багато ресурсів. У дипломній роботі розроблено заходи з енергозбереження та раціонального споживання води в ЧНУ ім. Петра Могили та досліджено інструменти впровадження стандарту «Зелений клас» у ЗВО. За результатами досліджень щодо доцільності заощадження природних ресурсів у закладах вищої освіти визначено екологічні індикатори оцінки ефективності використання природних ресурсів, проаналізовано динаміку споживання води, тепла та електроенергії у Чорноморському національному університеті ім. Петра Могили. Отримані результати магістерської кваліфікаційної роботи сприяють розв’язку проблеми впровадження системи екологічного управління у закладах вищої освіти.
Description: Коваленко І. О. Заощадження природних ресурсів у системі екологічного управління закладу вищої освіти : автореф. дипломної роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр» : спец. 073 «Менеджмент» / І. О. Коваленко ; ЧНУ ім. Петра Могили. – Миколаїв, 2019. – 13 с.
URI: http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/255
Appears in Collections:Факультет економічних наук

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Коваленко_aref.pdf516.6 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.