груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Bitte benutzen Sie diese Kennung, um auf die Ressource zu verweisen: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/2841
Titel: Модернізація менеджменту системи охорони здоров'я в умовах проведення медичної реформи
Sonstige Titel: кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня «магістр» : спец. 281 «Публічне управління та адміністрування»
Autoren: Кот, Є. М.
Stichwörter: кафедра публічного управління та адміністрування
Верба С. М.
Erscheinungsdatum: Dez-2022
Herausgeber: ЧНУ ім. Петра Могили
Zusammenfassung: Аналіз сучасної літератури у сферах публічного управління та охорони здоров’я дозволяє говорити про те, що в даний час охорона здоров’я має величезне соціальне значення, рівень його наукового розвитку не стоїть на місці. Це найбільший соціальний інститут, що займається стратегічно важливими завданнями. Сучасній науці та медицині делеговано такі важливі аспекти як громадське та індивідуальне здоров’я: його охорона та зміцнення, надання людям професійної науково-медичної та медико-соціальної допомоги. Системні заходи щодо зниження захворюваності, профілактика та боротьба з різними епідеміями, покращення якості життя, підтримка здорового способу життя населення, сприяння зміцненню здоров’я – все це є пріоритетно важливими напрямками сучасної охорони здоров’я. Встановлено, що характерною рисою більшості національних систем охорони здоров’я розвинених західних країн є поєднання державного регулювання діяльності медичних організацій та страхових компаній із конкуренцією за споживача, що веде до зростання ефективності та рівності доступу до медичного обслуговування. Зазначається, що всі країни з високим рівнем забезпечення якості системи охорони здоров’я характеризуються цілим комплексом параметрів для розвитку ринкової конкуренції у сфері охорони здоров’я: висока щільність населення, з невеликою та досить рівномірно заселеною територією; країни мають ефективну транспортну систему та розвинену мережу міст; високий показник внутрішнього валового продукту. Визначено, що серед основних факторів впливу можна виділити наступні: - недофінансування галузі, що відображається у відсутності можливості гідної оплати праці медичного персоналу, у неможливості забезпечення населення достатньою кількістю ліків та дотримання сучасних стандартів лікування; - дефіцит та неоптимальна структура медичних кадрів – одним із основних факторів є незадоволеність медичних працівників соціально-економічним становищем ; - ринок медичних послуг – його основна відмінна галузева особливість полягає в тому, що він функціонує в соціальній сфері, тому будь-які спроби його комерціалізації розглядаються громадянами як зазіхання на соціальне право, закріплене в Конституції. Доведено, що одним із потужних інструментів реформування сфери охорони здоров’я в Україні є ефективна кадрова політика. Вироблення національної кадрової політики у зазначеній сфері є нагальною необхідністю та умовою успішного продовження реформ з публічного управління у охороні здоров’я. На сьогодні вкрай необхідним є: вдосконалення нормативних актів у частині забезпечення безпеки пацієнтів та їх прав; підвищення мотивації працівників до забезпечення безпеки медичної допомоги та якості медичних послуг; залучення пацієнтів до проведення досліджень щодо якості медичних послуг. Це сформує основи для пацієнтоорієнтованої моделі діяльності медичних установ та їх персоналу.
Beschreibung: Кот Є. М. Модернізація менеджменту системи охорони здоров'я в умовах проведення медичної реформи : кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня «магістр» : спец. 281 «Публічне управління та адміністрування» / Є. М. Кот ; ЧНУ ім. Петра Могили. – Миколаїв, 2022. – 98 с.
URI: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/2841
Enthalten in den Sammlungen:Навчально-науковий інститут публічного управління та адміністрування

Dateien zu dieser Ressource:
Datei Beschreibung GrößeFormat 
КОТ.pdf431.74 kBAdobe PDFÖffnen/Anzeigen


Alle Ressourcen in diesem Repository sind urheberrechtlich geschützt, soweit nicht anderweitig angezeigt.