груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/3451
Назва: Підвищення ефективності планування на підприємствах кондитерської галузі
Інші назви: кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня «бакалавр» : спец. 073 «Менеджмент»
Автори: Черепіна, А. О.
Ключові слова: Кафедра менеджменту
Васильєв А. А.
ефективність планування
кондитерська галузь
практичні рекомендації
економічна характеристика
фінансові результати
координація роботи відділів
planning efficiency
confectionery industry
practical recommendations
economic characteristics
financial results
coordination of departments
Дата публікації: чер-2024
Видавництво: ЧНУ ім. Петра Могили
Короткий огляд (реферат): Кваліфікаційна робота бакалавра спрямована на дослідження ефективності планування на ПрАТ «Кондитерська фабрика «Лагода» Метою даної кваліфікаційної роботи є аналіз теоретичних засад та розроблення практичних рекомендацій щодо підвищення ефективності планування на підприємствах кондитерської галузі. Для досягнення цієї мети були сформульовані завдання, серед яких розкриття сутності планування, висвітлення методичних підходів до його аналізу та оцінки, надання економічної характеристики підприємству, оцінювання ефективності планування, розроблення пропозицій щодо підвищення ефективності планування, розроблення організаційного плану впровадження запропонованих заходів та економічне обґрунтування їх ефективності. В ході дослідження було виявлено, що в структурі підприємства відсутній відділ планування виробництва, обов'язки якого виконує відділ фінансового планування, аналізу та контролю. Це призводить до нераціонального використання ресурсів та недостатньої координації між відділами, що негативно впливає на фінансові результати підприємства. Було запропоновано впровадження спеціалізованого відділу планування виробництва та використання інформаційних програм для оптимізації планування виробничих потужностей. Результати дослідження показали, що створення окремого відділу планування виробництва та впровадження спеціалізованого програмного забезпечення сприятимуть покращенню координації між відділами, підвищенню ефективності планування та збільшенню рентабельності підприємства. Запропоновані заходи включають впровадження CRM-системи HubSpot для планування замовлень та більш ефективного управління виробничими процесами. Впровадження інформаційних технологій передбачається займати певний час, проте це сприятиме покращенню координації роботи відділів та плануванню виробництва, що, в свою чергу, позитивно вплине на фінансові результати підприємства. The bachelor's qualification work is aimed at researching the effectiveness of planning at PJSC "Lahoda Confectionery Factory" The purpose of this qualification work is to analyze the theoretical foundations and develop practical recommendations for improving the efficiency of planning at confectionery enterprises. To achieve this goal, the tasks were formulated, including disclosing the essence of planning, highlighting methodological approaches to its analysis and evaluation, providing economic characteristics of the enterprise, evaluating the effectiveness of planning, developing proposals to improve the efficiency of planning, developing an organizational plan for the implementation of the proposed measures and economic justification of their effectiveness. The study revealed that the company's structure lacks a production planning department, whose duties are performed by the financial planning, analysis and control department. This leads to irrational use of resources and insufficient coordination between departments, which negatively affects the financial results of the enterprise. It was proposed to introduce a specialized production planning department and use information programs to optimize production capacity planning. The results of the study showed that the creation of a separate production planning department and the introduction of specialized software will help improve coordination between departments, increase planning efficiency and increase the company's profitability. The proposed measures include the implementation of the HubSpot CRM system for order planning and more efficient management of production processes. The introduction of information technologies is expected to take some time, but it will help to improve the coordination of departments and production planning, which, in turn, will have a positive impact on the financial results of the enterprise.
Опис: Черепіна А. О. Підвищення ефективності планування на підприємствах кондитерської галузі : кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня «бакалавр» : спец. 073 «Менеджмент» / А. О. Черепіна ; ЧНУ ім. Петра Могили. – Миколаїв, 2024. – 78 с.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/3451
Розташовується у зібраннях:Факультет економічних наук

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
thesys_cherepina.pdf962.7 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.