груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/3589
Title: Вебзастосунок для створення онлайн меню ресторану
Other Titles: кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня «бакалавр» : спец. 121 «Інженерія програмного забезпечення»
Authors: Каракулін, А. А.
Keywords: Кафедра інженерії програмного забезпечення
Горбань Г. В.
вебзастосунок
меню ресторану
QR-код
Node.js
React
MongoDB
Next.js
web application
restaurant menu
QR code
Issue Date: Jun-2024
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Актуальністю роботи є розробка веб-застосунку для створення онлайн- меню, що відповідає сучасним тенденціям цифровізації, підвищує доступність інформації про страви, знижує витрати на друковані матеріали, покращує ефективність маркетингу, поліпшує взаємодію з клієнтами та забезпечує зручність користувачів. Об'єктом роботи є цифрові технології в індустрії громадського харчування. Предметом роботи є розробка та впровадження вебзастосунку для створення, редагування та управління онлайн меню в ресторанах. Метою роботи є створення ефективного вебзастосунку для спрощення процесу управління меню ресторанів, що включає створення, редагування та представлення меню клієнтам в онлайн форматі. Відповідно до мети визначено такі завдання: 1) провести аналіз існуючих рішень у сфері створення онлайн меню для ресторанів; 2) розробити специфікацію вимог до програмного забезпечення вебзастосунку для створення онлайн меню ресторану; 3) створити функціональну та інформаційну модель вебзастосунку; 4) розробити архітектуру програмного забезпечення та вибрати технологічний стек для реалізації; 5) здійснити розробку, тестування та впровадження вебзастосунку для створення онлайн меню ресторану. У роботі використовуються методи аналізу, проєктування та програмування для створення вебзастосунку. Застосовуються сучасні технології та фреймворки, такі як Node.js, Express.js, React, Next.js та MongoDB. У першому розділі розкрито об'єкт і предмет дослідження, проаналізовано структурні та функціональні особливості вебсайту для створення меню ресторану, оглянуто стан інформаційних технологій у цій сфері, проведено аналіз існуючих методів і засобів для створення вебсайтів, обґрунтовано вибір підходів та сформовано специфікацію вимог до ПЗ. У другому розділі описано етапи реалізації проєкту, побудовано алгоритм реалізації функціоналу, описано базу даних та побудовано її фізичну схему, забезпечуючи реалізацію в коді. У третьому розділі розглянуто архітектуру програмного забезпечення, яка поділяється на фронтенд і бекенд. Бекенд реалізовано за допомогою Node.js та Express.js, а фронтенд - за допомогою React з Next.js. Вибрано основні компоненти, бібліотеки та патерни, які забезпечують функціональність, гнучкість і масштабованість системи. Створено UML-діаграми, що відображають ключові аспекти функціонування системи. У четвертому розділі проведено тестування ключових функцій веб- застосунку, таких як реєстрація користувачів, додавання ресторанів, створення та відображення меню, генерація QR-кодів і бронювання столиків. Це тестування підтвердило коректність і надійність роботи ПЗ. Розроблено детальне керівництво користувача, яке охоплює всі основні процеси взаємодії з застосунком. гнучкість і масштабованість системи. Використання покрокового підходу до побудови алгоритмів забезпечує чітке розуміння логіки виконання задач та їх The relevance of the work is to develop a web application for creating an online menu that meets modern digitalization trends, increases the availability of information about dishes, reduces the cost of printed materials, improves marketing efficiency, improves customer interaction, and provides user convenience. The object of research is digital technologies in the catering industry. The subject of the research is the development and implementation of a web application for creating, editing and managing online menus in restaurants. The purpose of the work is to create an effective web application to simplify the process of restaurant menu management, which includes creating, editing and presenting menus to customers in an online format. In accordance with the goal, the following tasks have been defined: 1) to analyze existing solutions in the field of creating online menus for restaurants; 2) to develop a specification of requirements for the software of a web application for creating an online restaurant menu; 3) create a functional and information model of the web application; 4) develop a software architecture and select a technology stack for implementation; 5) to develop, test and implement a web application for creating an online restaurant menu. The work uses methods of analysis, design and programming to create a web application. Modern technologies and frameworks such as Node.js, Express.js, React, Next.js and MongoDB are used. The first section describes the object and subject of the study, analyzes the structural and functional features of a website for creating a restaurant menu, reviews the state of information technology in this area, analyzes existing methods and tools for creating websites, justifies the choice of approaches, and forms a specification of software requirements. The second section describes the stages of the project implementation, builds an algorithm for implementing the functionality, describes the database and builds its physical scheme, providing implementation in code. The third section describes the software architecture, which is divided into frontend and backend. The backend is implemented using Node.js and Express.js, and the frontend is implemented using React with Next.js. The main components, libraries, and patterns that provide functionality, flexibility, and scalability of the system were selected. UML diagrams were created that reflect the key aspects of the system. In the fourth section, we tested the key functions of the web application, such as user registration, adding restaurants, creating and displaying menus, generating QR codes, and making table reservations. This testing confirmed the correctness and reliability of the software. A detailed user manual was developed, covering all the main processes of interaction with the application.
Description: Каракулін А. А. Вебзастосунок для створення онлайн меню ресторану : кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня «бакалавр» : спец. 121 «Інженерія програмного забезпечення» / А. А. Каракулін ; ЧНУ ім. Петра Могили. – Миколаїв, 2024. – 74 с.
URI: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/3589
Appears in Collections:Факультет ком'ютерних наук

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
кваліфікаційна робота Каракулін.pdf8.44 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.