груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/362
Назва: Мовні засоби реалізації проспекції та ретроспекції в романі Зельди Фіцджеральд «Save me the Waltz»
Інші назви: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», cпеціальність 035 «Філологія»
Автори: Мерлич, В. О.
Ключові слова: автореферат
магістерська робота
англійська мова
Германські мови та літератури (переклад включно) – англійська
кафедра англійської філології
Корнєва С. Є.
проспекція
ретроспекція
мовні засоби
текстова категорія
час
Дата публікації: 2019
Видавництво: ЧНУ ім. Петра Могили
Короткий огляд (реферат): Тема роботи зумовлена важливістю дослідження проспекції та ретроспекції на матеріалі роману американської письменниці Зельди Фіцджеральд «Save me the Waltz», оскільки ці дві категорії охоплюють не тільки мовленнєві репрезентації часу та часового простору, але й відображення різноманітних часових проміжків. Крім того, багатоплановість та багатофункціональність проспекції та ретроспекції сприяють доповненню усталених знань про мовне представлення часового простору англомовними носіями. У ході роботи розкрито сутність вивчення категорії часу в науковій парадигмі; розглянуто лінгвістичний аспект дослідження часу; вивчено текстотвірні категорії проспекції та ретроспекції в тексті; з’ясовано співвідношення проспекції, ретроспекції та інтроспекції; виявлено та проаналізовано мовні засоби на позначення проспекції та ретроспекції в романі Зельди Фіцджеральд «Save me the Waltz». У подальшому перспективним є дослідження проспекції та ретроспекції на матеріалі інших художніх творів англомовних письменників. Ключові слова: проспекція, ретроспекція, мовні засоби, текстова категорія, час.
Опис: Мерлич В. О. Мовні засоби реалізації проспекції та ретроспекції в романі Зельди Фіцджеральд «Save me the Waltz» : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр» : спец. 035 «Філологія» / В. О. Мерлич, ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2019. - 16 с.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/362
Розташовується у зібраннях:Інститут філології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Мерлич автореферат.pdf426.05 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.