груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/408
Назва: Прийом збереження порушення мовних норм у перекладі українською (на матеріалі твору Д. Кіза «Flowers for Algernon»)
Інші назви: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», cпеціальність 035 «Філологія»
Автори: Ємець, А. О.
Ключові слова: автореферат
магістерська робота
Кафедра теорії та практики перекладу з англійської мови
Германські мови та літератури (переклад включно) – англійська
англійська мова
графон
фонологічна стилізація мови
мовна норма
літературна норма
відхилення від літературної мови
способи збереження мовних норм
художній стиль
епістолярний роман
горизонтальна компенсація
вертикальна компенсація
увиразнення
нейтралізація
Головньова-Коппа О. О.
Дата публікації: 2019
Видавництво: ЧНУ ім. Петра Могили
Короткий огляд (реферат): У кваліфікаційній роботі на матеріалі роману Деніела Кіза «Квіти для Елджернона» проаналізовано особливості українського перекладу, що здійснений Віктором Шовкуном. Ми з’ясували, які способи використовуються для збереження порушених норм, що спричинені розумовими характеристиками мовця. У досліджені було окреслено історичне підґрунтя питання неперекладності графонів. Також було визначено характеристики графону як основного поняття, що увиразнює мовлення головного героя твору. Подано дефініції основних понять, що пов’язані із тематикою статті. Визначено стратегії збереження порушених норм у перекладі. У даному дослідженні було підраховано за допомогою методу кількісного аналізу частотність використання перекладацьких прийомів, що були використані при перекладі роману Д. Кіза «Квіти для Елджернона».
Опис: Ємець А. О. Прийом збереження порушення мовних норм у перекладі українською (на матеріалі твору Д. Кіза «Flowers for Algernon») : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр» : спец. 035 «Філологія» / А.О. Ємець ; ЧНУ ім. Петра Могили. – Миколаїв, 2019. – 15 с.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/408
Розташовується у зібраннях:Інститут філології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Ємець автореферат.pdf422.78 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.