груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/734
Назва: Напрямки та вдосконалення державного регулювання зайнятості та безробіття на ринку праці в Україні
Інші назви: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 281 "Публічне управління та адміністрування"
Автори: Пушкіна, О.О.
Ключові слова: автореферат
магістерська робота
публічне управління та адміністрування
державна служба
зайнятість
ринок праці
безробіття
економічна активність
Дата публікації: 2019
Видавництво: ЧНУ ім. Петра Могили
Короткий огляд (реферат): Магістерську роботу присвячено розкриттю особливостей державного регулювання зайнятості та безробіття на ринку праці в Україні. У роботі досліджено стан наукової розробки проблеми та джерельну базу дослідження. Розкрито зміст та значення зайнятості населення. Також у роботі охарактеризовані першочергові шляхи підвищення зайнятості населення в Україні. Автор досліджує сучасний стан ринку праці в Україні та аналізує рівень зайнятості населення. У роботі розкрито зарубіжний досвід державного регулювання зайнятості і шляхи вдосконалення рику праці в Україні. У роботі зроблено висновок про те, що в даний час ринок праці є одним з провідних, складних і мінливих елементів економіки. Його оригінальність визначається не лише тим, що саме тут перетинаються інтереси держави, суспільства та бізнесу, формуються умови праці, рівень зайнятості та заробітної плати, але й те, що ринок праці є складним показником, який поєднує в собі широке коло соціально-економічних явищ та процесів суспільного розвитку. В дослідженні акцентовано увагу на те, що найважливішою та найскладнішою економічною категорією, яка відкриває ринок праці, є зайнятість. Вагомою причиною є те, що зайнятість населення свідчить про раціональне використання трудових ресурсів, забезпечення необхідного рівня життя та всебічного розвитку особистості. Зайнятість пов’язана із забезпеченням особистих та суспільних потреб, що не суперечить чинному законодавству і, як правило, приносить заробіток (трудовий дохід). Автором представлена модель управління параметрами розвитку ринку праці та системи зайнятості в Україні як приклад взаємодії та партнерства між бізнесом, місцевою владою та суспільством. Визначено що впровадження цієї моделі дасть позитивні результати, які матимуть зовнішні форми прояву як у стані регіональної економічної системи, і регіонального ринку праці. Таким чином, для вдосконалення механізмів регулювання ринку праці на національному та регіональному рівнях важливо створити систему соціально-трудових відносин та соціального забезпечення населення, яка б забезпечувала продуктивну зайнятість людей на законодавчому рівні, наслідуючи приклад того, як це робиться в країнах ЄС, включаючи запровадження високих стандартів та правил життя.
Опис: Пушкіна О.О. Напрямки та вдосконалення державного регулювання зайнятості та безробіття на ринку праці в Україні :автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 281 "Публічне управління та адміністрування" / О. О. Пушкіна , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2019. - 14 с.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/734
Розташовується у зібраннях:Інститут державного управління

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Пушкіна_автореферат.pdf340.25 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.