груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/984
Title: Особливості лексико-семантичного поля “Колір” у сфері одягу (на матеріалі американських, британських, німецьких онлайн магазинів)
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 035 «Філологія»
Authors: Підрушняк, К. В.
Keywords: автореферат
магістерська робота
кафедра англійської філології
Власенко Інна Василівна
англійська мова
кольоронайменування
лексико-семантичне поле «колір»
ядерна зона
центральна зона
периферійна зона
структура лексико-семантичного поля «колір»
Issue Date: 2020
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Магістерська робота на здобуття ступеня магістра філології за спеціальністю 035-Філологія 035.04 Германські мови та літератури (переклад включно) – англійська. – Чорноморський національний університет імені Петра Могили, Миколаїв, 2020. Сучасні лінгвістичні наукові роботи присвячені вивченню кольоронайменувань. Науковці провели ретельне дослідження кольоропозначень, зробили великий внесок у еволюцію цього явища в лінгвістиці, у розробку проблем лексико-семантичного поля «колір». Робота присвячена опису лексико-семантичного поля «колір» шляхом вивчення особливостей англійських та німецьких кольоронайменувань у сфері одягу. На основі кольоропозначень уважно розглядається їх специфіка та будується структура лексико-семантичного поля «колір» у галузі одягу. Велика кількість аналізованих кольоропозначень є джерелом численних асоціацій, що роблять їх елементами образної структури предметів. Отримані результати свідчать про те, що деякі нестандартні кольоропозначення походять від назв рослин, тварин, мінералів та копалин. За граматичним показником вони виражені переважно за допомогою іменникових словосполучень. Слід зазначити, що периферійні елементи даного поля переважають над ядерними та центральними і характеризуються найменшою частотністю вживання та стилістичною забарвленістю значення. До центру входять найуживаніші слова з яскравим інтегральним значенням. Структури мають пропуски в категорії «Центр», оскільки ці елементи мають низький рівень частоти використання.
Description: Підрушняк К. В. Особливості лексико-семантичного поля “Колір” у сфері одягу (на матеріалі американських, британських, німецьких онлайн магазинів) : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 035 «Філологія» / К. В. Підрушняк , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2020. - 13 с.
URI: http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/984
Appears in Collections:Інститут філології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Підрушняк автореферат.pdf342.87 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.