груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1595
Назва: Впровадження європейських стандартів публічної служби в країнах ЄС (на прикладі Франції, Польщі, країн Балтії): досвід для України
Інші назви: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 281 "Публічне управління та адміністрування"
Автори: Кужильна, Н. А.
Ключові слова: автореферат
магістерська робота
публічне управління та адміністрування
публічна служба
державна служба
місцеве самоврядування
адміністративно-територіальний устрій
публічна влада
Дата публікації: 2020
Видавництво: ЧНУ ім. Петра Могили
Короткий огляд (реферат): Магістерська робота на здобуття освітнього ступеню «магістр». Чорноморський національний університет імені Петра Могили. – Миколаїв, 2020. В магістерської роботі охарактеризоване поняття публічної служби в країнах ЄС та Україні, її основні ознаки і характеристики. Розкриті принципи та форми існування європейських стандартів належного врядування. З’ясовано, що впровадження європейських стандартів публічної служби в різних країнах ЄС, призводить до підвищення ефективності публічної служби для нормального функціонування держави та підвищення її конкурентоспроможності на світовому рівні. Важливим напрямком стає децентралізація, передача більшої частини повноважень на нижчий рівень, ближчий до громадян, розвиток місцевого самоврядування та проведення в країнах реформи адміністративно-територіального устрою для покращення можливості участі громадян у публічних справах. Обґрунтовано, що неможливо зробити національну систему публічного управління ефективною та спроможною забезпечувати успішну реалізацію державної політики без опанування цивілізованих способів, форм, прийомів та методів управління, адміністрування, врядування, без застосування європейських стандартів належного врядування, запровадження електронного врядування, кращих європейських практик проведення адміністративних реформ. Запропоновано перспективні напрямки розвитку публічної служби в Україні на основі використання досвіду країн ЄС. Зроблено висновок, що реформування публічної служби України в напрямку орієнтації на людину і задоволення суспільного інтересу, шляхом впровадження європейських стандартів належного і розумного врядування дозволить їй покращити конкурентоспроможність держави на шляху європейської інтеграції і підвищити рівень життя її громадян.
Опис: Кужильна Н. А. Впровадження європейських стандартів публічної служби в країнах ЄС (на прикладі Франції, Польщі, країн Балтії): досвід для України : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 281 "Публічне управління та адміністрування" / Н. А. Кужильна, ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2020. - 15 с.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1595
Розташовується у зібраннях:Інститут державного управління

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Автореферат Кужильна Н..pdf378.1 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.