груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1595
Title: Впровадження європейських стандартів публічної служби в країнах ЄС (на прикладі Франції, Польщі, країн Балтії): досвід для України
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 281 "Публічне управління та адміністрування"
Authors: Кужильна, Н. А.
Keywords: автореферат
магістерська робота
публічне управління та адміністрування
публічна служба
державна служба
місцеве самоврядування
адміністративно-територіальний устрій
публічна влада
Issue Date: 2020
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Магістерська робота на здобуття освітнього ступеню «магістр». Чорноморський національний університет імені Петра Могили. – Миколаїв, 2020. В магістерської роботі охарактеризоване поняття публічної служби в країнах ЄС та Україні, її основні ознаки і характеристики. Розкриті принципи та форми існування європейських стандартів належного врядування. З’ясовано, що впровадження європейських стандартів публічної служби в різних країнах ЄС, призводить до підвищення ефективності публічної служби для нормального функціонування держави та підвищення її конкурентоспроможності на світовому рівні. Важливим напрямком стає децентралізація, передача більшої частини повноважень на нижчий рівень, ближчий до громадян, розвиток місцевого самоврядування та проведення в країнах реформи адміністративно-територіального устрою для покращення можливості участі громадян у публічних справах. Обґрунтовано, що неможливо зробити національну систему публічного управління ефективною та спроможною забезпечувати успішну реалізацію державної політики без опанування цивілізованих способів, форм, прийомів та методів управління, адміністрування, врядування, без застосування європейських стандартів належного врядування, запровадження електронного врядування, кращих європейських практик проведення адміністративних реформ. Запропоновано перспективні напрямки розвитку публічної служби в Україні на основі використання досвіду країн ЄС. Зроблено висновок, що реформування публічної служби України в напрямку орієнтації на людину і задоволення суспільного інтересу, шляхом впровадження європейських стандартів належного і розумного врядування дозволить їй покращити конкурентоспроможність держави на шляху європейської інтеграції і підвищити рівень життя її громадян.
Description: Кужильна Н. А. Впровадження європейських стандартів публічної служби в країнах ЄС (на прикладі Франції, Польщі, країн Балтії): досвід для України : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 281 "Публічне управління та адміністрування" / Н. А. Кужильна, ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2020. - 15 с.
URI: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1595
Appears in Collections:Інститут державного управління

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Автореферат Кужильна Н..pdf378.1 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.