груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1613
Назва: Громадське здоров’я як показник національної безпеки держави
Інші назви: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 281 "Публічне управління та адміністрування"
Автори: Шабільянова, І. В.
Ключові слова: автореферат
магістерська робота
публічне управління та адміністрування
здоров’я
громадське здоров’я
охорона здоров’я
національна безпека
моделі системи охорони здоров’я
медична реформа
Дата публікації: 2020
Видавництво: ЧНУ ім. Петра Могили
Короткий огляд (реферат): Магістерська робота на здобуття освітнього ступеню «магістр». Чорноморський національний університет імені Петра Могили. – Миколаїв, 2020. У магістерській роботі проаналізовано джерельну базу дослідження та визначено основні поняття, цілі та завдання. Здійснено аналіз сучасного стану та проблематики громадського здоров’я в Україні з визначенням повноважень суб’єктів відносин у системі охорони здоров’я. Серед проблематики виділено шість груп чинників захворюваності та громадського здоров’я: демографічна ситуація; генетична спадковість; природне середовище; рівень розвитку і особливості організації системи охорони здоров’я; рівень та особливості соціально-економічного розвитку територій; спосіб життя населення та соціально-культурне середовище. Розглянуто основні моделі системи охорони здоров’я в зарубіжних країнах: США, Канада, Франція, Великобританія, а також вітчизняну модель забезпечення охорони здоров’я. Виявлено, що на шляху становлення якісної та ефективної моделі забезпечення громадського здоров’я Україна має спиратися на власну ідеологію, ментальність, економічний стан, тобто знайти оптимальне поєднання централізованого державного контролю і впровадження в охорону здоров’я ринкових механізмів, що і є загальносвітовою тенденцією. Так, було виділено десять базових функцій системи громадського здоров’я: забезпечення дотримання законів та правил; направлення на отримання / надання послуг; забезпечення компетентними спеціалістами; оцінка; моніторинг; діагностика та вивчення проблем і загроз; інформування, надання підтримки. Визначено перспективи оптимізації системи охорони здоров’я в Україні, що допоможуть створити сприятливі умови для формування якісного громадського здоров’я забезпечуючи при цьому національну безпеку держави.
Опис: Шабільянова І. В. Громадське здоров’я як показник національної безпеки держави : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 281 "Публічне управління та адміністрування" / І. В. Шабільянова , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2020. - 12 с.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1613
Розташовується у зібраннях:Інститут державного управління

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Автореферат_Шабільянова.pdf276.92 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.