груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1613
Title: Громадське здоров’я як показник національної безпеки держави
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 281 "Публічне управління та адміністрування"
Authors: Шабільянова, І. В.
Keywords: автореферат
магістерська робота
публічне управління та адміністрування
здоров’я
громадське здоров’я
охорона здоров’я
національна безпека
моделі системи охорони здоров’я
медична реформа
Issue Date: 2020
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Магістерська робота на здобуття освітнього ступеню «магістр». Чорноморський національний університет імені Петра Могили. – Миколаїв, 2020. У магістерській роботі проаналізовано джерельну базу дослідження та визначено основні поняття, цілі та завдання. Здійснено аналіз сучасного стану та проблематики громадського здоров’я в Україні з визначенням повноважень суб’єктів відносин у системі охорони здоров’я. Серед проблематики виділено шість груп чинників захворюваності та громадського здоров’я: демографічна ситуація; генетична спадковість; природне середовище; рівень розвитку і особливості організації системи охорони здоров’я; рівень та особливості соціально-економічного розвитку територій; спосіб життя населення та соціально-культурне середовище. Розглянуто основні моделі системи охорони здоров’я в зарубіжних країнах: США, Канада, Франція, Великобританія, а також вітчизняну модель забезпечення охорони здоров’я. Виявлено, що на шляху становлення якісної та ефективної моделі забезпечення громадського здоров’я Україна має спиратися на власну ідеологію, ментальність, економічний стан, тобто знайти оптимальне поєднання централізованого державного контролю і впровадження в охорону здоров’я ринкових механізмів, що і є загальносвітовою тенденцією. Так, було виділено десять базових функцій системи громадського здоров’я: забезпечення дотримання законів та правил; направлення на отримання / надання послуг; забезпечення компетентними спеціалістами; оцінка; моніторинг; діагностика та вивчення проблем і загроз; інформування, надання підтримки. Визначено перспективи оптимізації системи охорони здоров’я в Україні, що допоможуть створити сприятливі умови для формування якісного громадського здоров’я забезпечуючи при цьому національну безпеку держави.
Description: Шабільянова І. В. Громадське здоров’я як показник національної безпеки держави : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 281 "Публічне управління та адміністрування" / І. В. Шабільянова , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2020. - 12 с.
URI: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1613
Appears in Collections:Інститут державного управління

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Автореферат_Шабільянова.pdf276.92 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.