груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/2595
Назва: Сучасні комп’ютерні технології в роботі фотожурналіста
Інші назви: кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня «магістр» : спец. 061 «Журналістика»
Автори: Колода, Є. Ю.
Ключові слова: кафедра журналістики
Мірошніченко П. В.
комп’ютерні технології
журналістика
фотожурналістика
фотографія
медіа
жанрова класифікація
фотоальбом
Дата публікації: лют-2023
Видавництво: ЧНУ ім. Петра Могили
Короткий огляд (реферат): Вплив новітніх технологій на сучасне життя набуває глобального характеру, поступово змінюючи суспільну свідомість. Останні десятиліття значних трансформацій зазнає фотожурналістика. Інтернет дозволив значною мірою розширити і зробити безперешкодним розповсюдження фотографічних робіт. У такому разі поступово скорочується і розрив між професійною фотографією для новин чи журналів і звичайною фотографією, зробленою аматором. Тому новинарна і подієва журналістика майже повністю перейшла у поле діяльності аматорів, а професійним фотографам залишається можливість дивувати аудиторію власним художнім рівнем. Раніше, за відсутності високоякісної апаратури, фотожурналісти конкурували саме власним підходом, композиційним баченням та вмінням обробляти плівку, накладаючи ефекти. За допомогою зіставлення наочних прикладів сучасної фотожурналістики та ХХ ст. є можливість прослідкувати за технологічним рівнем майстерності фотожурналістів з плином часу. Мета дипломної роботи: дослідження історії фотожурналістики; визначення фактів та закономірностей, що впливають на її розвиток, як у позитивному, так і негативному напрямку; аналіз жанрової структури фотожурналістики; створення порівняльного фотоальбому-альманаху за темою дослідження. У рамках дипломного проекту були проаналізовані жанри фотожурналістики, визначені засади використання того чи іншого типу журналістики в залежності від структури, наповнення та призначення; був розроблений фотоальбом-альманах, в якому на прикладах порівнюються усі основні 11 жанрів фотожурналістики, наведені власні приклади редагування та обробки кадрів; на основі практичного завдання створена порівняльна таблиця жанрів.
Опис: Колода Є. Ю. Сучасні комп’ютерні технології в роботі фотожурналіста : кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня «магістр» : спец. 061 «Журналістика» / Є. Ю. Колода ; ЧНУ ім. Петра Могили. – Миколаїв, 2023. – 71 с.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/2595
Розташовується у зібраннях:Кафедра журналістики



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.