Bitte benutzen Sie diese Kennung, um auf die Ressource zu verweisen:
https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/3662
Titel: | Управління запасами готової продукції суб’єктів підприємництва |
Sonstige Titel: | кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня «магістр» : спец. 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» |
Autoren: | Пікус, Я. І. |
Stichwörter: | кафедра економіки та підприємництва Євчук Л. А. готова продукція запаси збут управління конкуренція торгова мережа finished products stocks sales management competition trade network економіка та управління підприємством |
Erscheinungsdatum: | Dez-2024 |
Herausgeber: | ЧНУ ім. Петра Могили |
Zusammenfassung: | Управління запасами готової продукції є важливим елементом діяльності суб’єктів підприємництва, особливо в кондитерській галузі, яка характеризується високою конкуренцією, швидким псуванням продукції, а також специфічними вимогами до умов зберігання. Метою роботи є надання практичних рекомендацій щодо підвищення ефективності управління запасами готової продукції ТОВ «Лакомка». На основі широкого кола наукових публікацій проаналізовано поняття запасів готової продукції, особливостей їх формування та управління ними. Для проведення емпіричного аналізу надано причинно-наслідкові зв’язки між причинами та наслідками надмірного накопичення готової продукції на складі, що дало змогу здійснити емпіричний аналіз. Для цього використовувалася фінансова звітність ТОВ «Лакомка», дані Державної служби статистики. В результаті виявлено, що рівень запасів готової продукції підприємства є достатньо високим. Це спричиняється: зниженням попиту на продукцію підприємства, орієнтацією керівництва на зростання обсягів виробництва продукції всупереч кон’юнктурі, орієнтацією на реалізацію продукції за допомогою лише власних магазинів. Як результат, підприємство недоотримує очікуваний дохід із продажів готової продукції. Оцінка запропонованих заходів, які спрямовані на оптимізацію запасів готової продукції, свідчить, що у разі їх реалізації підприємство отримає значний економічний ефект завдяки розширенню ринків збуту та збільшення продажів. Management of stocks of finished products is an important element of the activity of business entities, especially in the confectionery industry, which is characterized by high competition, rapid spoilage of products, as well as specific requirements for storage conditions. The purpose of the work is to provide practical recommendations on improving the efficiency of inventory management of finished products of «Lakomka» LLC. As a result, it was found that the level of stocks of finished products of the enterprise is sufficiently high. This is caused by: a decrease in demand for the company's products, the management's focus on the growth of production volumes contrary to the economic situation, and the focus on the sale of products using only its own stores. As a result, it was found that the company does not receive the expected income from sales of finished products. The evaluation of the proposed measures, which are aimed at optimizing stocks of finished products, shows that if they are implemented, the enterprise will receive a significant economic effect due to the expansion of sales markets and increased sales. |
Beschreibung: | Пікус Я. І. Управління запасами готової продукції суб’єктів підприємництва : кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня «магістр» : спец. 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» / Я. І. Пікус ; ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2023. - 84 с. |
URI: | https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/3662 |
Enthalten in den Sammlungen: | Факультет економічних наук |
Dateien zu dieser Ressource:
Datei | Beschreibung | Größe | Format | |
---|---|---|---|---|
Кваліфікаційна робота Пікус Я..pdf | 1.22 MB | Adobe PDF | Öffnen/Anzeigen |
Alle Ressourcen in diesem Repository sind urheberrechtlich geschützt, soweit nicht anderweitig angezeigt.