груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/654
Назва: Лінгвокультурологічні особливості протокольних промов Барака Обами та їх відтворення в українському перекладі
Інші назви: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 035 «Філологія»
Автори: Курдіяш, О. О.
Ключові слова: автореферат
магістерська робота
англійська мова
Кузенко Галина Миколаївна
переклад
протокольна промова
дипломатичний дискурс
модель перекладу
лексико-граматичні трансформації
стилістичні трансформації
етноспецифіка
комплімент
цитата
алюзія
Дата публікації: 2019
Видавництво: ЧНУ ім. Петра Могили
Короткий огляд (реферат): У процесі дослідження лінгвокультурологічних особливостей оригінальних протокольних промов та способів їх відтворення в українському перекладі було проаналізовано праці вітчизняних та зарубіжних вчених щодо питання дослідження дипломатичного дискурсу, проблем його перекладу. Було сформульовано основні вимоги щодо перекладу протокольних промов, охарактеризовано комунікативні та лінгвістичні моделі перекладу, а також проаналізовано промови 44-го президента США Барака Обами, в яких виявлено фразеологічні звороти, маркери внутрішніх та логічних зв'язків та етноспецифічні елементи, зокрема: компліменти, цитати та алюзії. Крім цього було з'ясовано, що найчастішими перекладацькими трансформаціями, які застосовувалися при перекладі промов Барака Обами були лексико-граматичні та стилістичні трансформації.
Опис: Курдіяш О. О. Лінгвокультурологічні особливості протокольних промов Барака Обами та їх відтворення в українському перекладі : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 035 «Філологія» / О. О. Курдіяш , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2019. - 13 с.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/654
Розташовується у зібраннях:Інститут філології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
автореферат Курдіяш 644 Мз.pdf328.93 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.