груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Bitte benutzen Sie diese Kennung, um auf die Ressource zu verweisen: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/751
Titel: Політика гендерної рівності в органах державної влади та місцевого самоврядування
Sonstige Titel: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 281 "Публічне управління та адміністрування"
Autoren: Чабан, С. А.
Stichwörter: автореферат
магістерська робота
публічне управління та адміністрування
гендер
гендерна рівність
гендерні стереотипи
гендерне рівноправ’я
ґендерна політика
державна гендерна політика
гендерний аналіз
Erscheinungsdatum: 2019
Herausgeber: ЧНУ ім. Петра Могили
Zusammenfassung: В магістерської роботі проаналізована державна політика щодо забезпечення гендерного паритету в органах державної влади та місцевого самоврядування Україні. На основі аналізу фахової наукової літератури, нормативно-правових актів України, міжнародних документів, практичних матеріалів стосовно формування та реалізації ґендерної політики, статистичного масиву та матеріалів міжнародної електронної мережі "Інтернет" розкрито теоретикометодологічні аспекти державної ґендерної політики, механізми реалізації ґендерної політики та шляхи їх вдосконалення. Запропоновано визначати гендерну політику як стратегічну діяльність держави, що здійснюється спільним зусиллями усіх зацікавлених сторін (суб’єктів) з метою надання рівних можливостей жінкам і чоловікам у користуванні гарантованими правами та свободами, створення умов для самореалізації особистості та є інтегруючим компонентом усіх напрямів державної кадрової політики. Обгрунтовано що гендерну політику в системі державної служби та органів місцевого самоврядування можна трактувати як комплекс дій органів державної влади або органів місцевого самоврядування щодо забезпечення державним службовцям або посадовим особам місцевого самоврядування відповідного соціального статусу згідно з особистими і професійними якостями, освітою і культурно-інтелектуальним потенціалом на основі законодавчого гарантування рівних можливостей жінкам і чоловікам у світлі гендерної демократії. Проаналізовано механізми реалізації ґендерної політики України, наведено статистичні показники гендерного балансу в органах державної влади та місцевого самоврядування, виявлено основні світові тенденції ґендерної політики та напрацьовано рекомендації щодо шляхів удосконалення механізмів формування та реалізації ґендерної політики.
Beschreibung: Чабан С. А. Політика гендерної рівності в органах державної влади та місцевого самоврядування : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 281 "Публічне управління та адміністрування" / С. А. Чабан , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2019. - 11 с.
URI: http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/751
Enthalten in den Sammlungen:Інститут державного управління

Dateien zu dieser Ressource:
Datei Beschreibung GrößeFormat 
Автореферат_Чабан.pdf274.8 kBAdobe PDFÖffnen/Anzeigen


Alle Ressourcen in diesem Repository sind urheberrechtlich geschützt, soweit nicht anderweitig angezeigt.