груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1050
Title: Система хаотичного шифрування зі змінами на базі одноплатного комп’ютера Orange Pi
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 123 «Комп’ютерна інженерія»
Authors: Німенко, Є. В.
Keywords: автореферат
магістерська робота
комп’ютерна інженерія
Крайник Ярослав Михайлович
методи хаотичного шифрування на базі перестановок
система хаотичного шифрування зі зміщенням.
Issue Date: 2020
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Магістерська наукова робота на здобуття освітньої кваліфікації «Магістр комп’ютерної інженерії». – Чорноморський національний університет імені Петра Могили, Миколаїв, 2020., спрямована на дослідження систем шифрування на основі детермінованого хаосу. Розглянуто основні хаотичні відображення, які застосовуються для шифрування зображень, їх переваги та недоліки. Практичне значення результатів дослідження та розроблення полягає у тому, що розроблена система стане більш надійною та зможе використовуватись на ринку систем спостереження. Пояснювальна записка магістерської роботи складається зі вступу, чотирьох розділів, висновків та двох додатків. У вступі визначається актуальність теми, сформульовані мета, об’єкт, предмет та завдання дослідження та розроблення. У першому розділі досліджується зв’язок хаосу та криптографії, розглядаються основні хаотичні відображення та порівнюються їх характеристики. На основі порівняння обирається хаотичне відображення для вдосконалення. У другому розділі здійснюється аналіз апаратного забезпечення, а саме одноплатних комп’ютерів, плат розширення та компонентів периферії. Третій розділ присвячений вдосконаленню обраного алгоритму хаотичного шифрування за допомогою додаткового зміщення кольору пікселів при шифруванні. Запропоновано два шляхи інтеграції вдосконаленого алгоритму в систему спостереження. Також в даному розділі наведені результати роботи реалізованої системи та аналіз надійності модифікованого алгоритму. Також був розроблений розділ ООП, в якому розглянуто питання охорони праці в офісному приміщенні, виконано інтегральну оцінку умов праці та запропоновано заходи, спрямовані на їх покращення. У висновках наведено аналіз виконаної роботи та отриманих результатів дослідження та розроблення. У додатку А наведений лістинг сценарію роботи з камерою. У додатку B наведений лістинг шифратора та дешифратора на основі модифікованого алгоритму. В цілому, магістерська робота без додатків містить 72 сторінки, 48 рисунків, 1 таблицю, 35 джерел посилання.
Description: Німенко Є. В. Система хаотичного шифрування зі змінами на базі одноплатного комп’ютера Orange Pi : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр» : спец. 123 «Комп’ютерна інженерія» / Є. В. Німенко , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2020. - 12 с.
URI: http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/1050
Appears in Collections:Факультет комп'ютерних наук

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Німенко Є.В. - Автореферат.pdf636.69 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.