груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1054
Title: Методи та засоби отримання і аналізу даних довгострокових спостережень діастолічного тиску
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 123 «Комп’ютерна інженерія»
Authors: Петренко, І. О.
Keywords: автореферат
магістерська робота
комп’ютерна інженерія
Дворник Ольга Василівна
Серцево-судинні захворювання
артеріальний тиск
портативний смарт-пристрій
Issue Date: 2020
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Магістерська робота на здобуття освітньої кваліфікації «Магістр комп’ютерної інженерії». – Чорноморський національний університет імені Петра Могили, Миколаїв, 2020. Серцево-судинні захворювання є основною причиною смерті в усьому світі. Підвищений артеріальний тиск - один з факторів ризику розвитку серцево-судинних ускладнень. Виявлення, лікування та контроль гіпертонії є важливим пріоритетом в області охорони здоров'я в усьому світі. В даній роботі обґрунтовано методи емпіричних неінвазійних досліджень параметрів роботи ССС. Показано, що ефективність моніторингу роботи ССС використанням портативних смарт-пристроїв суттєво визначається моделями перерахунку показників ЧСС у СТ та ДТ. Розроблено тонометр артеріального тиску. В тонометрі використовувався підбір коефіцієнтів на базі статистичних значень, отриманих з точного тонометра і даних, отриманих за допомогою довгострокових спостережень власного артеріального тиску. Удосконалено модель перерахунку даних ЧСС у величину СТ, яка оперує безпосередньо величинами 〖SP〗_norm та 〖HR〗_norm, що відповідають нормальним значенням СТ та ЧСС без додаткових перетворень. Обґрунтовано методику визначення нормальних показників 〖SP〗_norm та 〖HR〗_norm за результатами статистичної обробки масивів даних як всього інтервалу спостережень так і скороченого – протягом одного місяця. Вперше пояснена величина та зміст коефіцієнтів у рівнянні регресійного аналізу даних СТ та ЧСС. У спеціальній частини з охорони праці та безпеки у надзвичайних ситуаціях була проведена оцінка праці у виробничому середовища у приміщенні на підприємстві ФОП «Роман Валерій Ігорович», а також визначений вплив цих факторів на здоров’я та працездатність працівників.
Description: Петренко І. О. Методи та засоби отримання і аналізу даних довгострокових спостережень діастолічного тиску : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр» : спец. 123 «Комп’ютерна інженерія» / І. О. Петренко , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2020. - 15 с.
URI: http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/1054
Appears in Collections:Факультет комп'ютерних наук

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Петренко Ігор-Автореферат.pdf488.97 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.