груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1057
Title: Система моніторингу положення тіла типу «Розумний рюкзак»
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 123 «Комп’ютерна інженерія»
Authors: Притула, А. М.
Keywords: автореферат
магістерська робота
комп’ютерна інженерія
Пузирьов Сергій Володимирович
система «Розумний рюкзак»
Issue Date: 2020
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Магістерська наукова робота на здобуття освітньої кваліфікації «Магістр комп’ютерної інженерії». – Чорноморський національний університет імені Петра Могили, Миколаїв, 2020. Магістерська робота спрямована на дослідження та розробку системи моніторингу положення тіла, що може використовуватись з метою зменшення ризику виникнення проблем з осанкою у людей за рахунок вбудовування датчиків в рюкзак, що контролюють положення тіла та допустиме навантаження. Об’єктом дослідження є методи та засоби регулювання положення тіла людини в просторі та моніторингу ваги рюкзака. Предметом дослідження – система вимірювання та обробки інформації з датчиків про положення тіла та навантаження рюкзака з використанням технологій Wi-Fi, Bluetooth та компонентній базі Arduino. Практичне значення даної розробки полягає у зменшенні негативного впливу рюкзака на поставу дитини, адже система моніторингу положення тіла типу «Розумний рюкзак» розрахована на дітей шкільного віку, оскільки їх постава ще формується у такому віці. Основні причини порушення постави – це надмірна кількість годин, проведених у сидячому положенні, а також навантаження на спину у вигляді важких шкільних ранців. Це призводить до негативних наслідків, які впливають на організм дитини та її здоров’я. Пояснювальна записка магістерської роботи складається зі вступу, чотирьох розділів, висновків та двох додатків. У вступі визначається актуальність теми, сформульовані мета, об’єкт, предмет та завдання дослідження та розроблення. У першому розділі обгрунтовується актуальність магістерської роботи; здійснюється аналіз існуючих аналогів. У другому розділі здійснюється огляд та опис використаних компонентів; виконується підключення компонентів та збір пристрою. У третьому розділі виконується розробка програмної частини магістерської роботи; здійснюється розробка програмного коду та мобільного застосунку. В спеціальній частині "Охорона праці та безпека у надзвичайних ситуаціях" розраховано інтегральну оцінку робочого місця, створено інструктаж щодо дій під час надзвичайних ситуаціях природнього характеру. У висновках наведено аналіз виконаної роботи та отриманих результатів дослідження та розроблення. У додатку А наведений лістинг програми.
Description: Притула А. М. Система моніторингу положення тіла типу «Розумний рюкзак» : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр» : спец. 123 «Комп’ютерна інженерія» / А. М. Притула, ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2020. - 13 с.
URI: http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/1057
Appears in Collections:Факультет комп'ютерних наук

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Притула_Автореферат.pdf324.1 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.