груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1059
Title: Система дискретного запуску конвеєрів з підвищеною енергоефективністю на базі контролера Siemens Simatic
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 123 «Комп’ютерна інженерія»
Authors: Сафронов, К. Е.
Keywords: автореферат
магістерська робота
програмно логічний контролер (ПЛК)
Siemens SIMATIC S7-1500
датчики підпору
дискретний запуск
енергоефективність
TIA Portal Step 7
Issue Date: 2020
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Магістерська наукова робота на здобуття освітньої кваліфікації «Магістр комп’ютерної інженерії». – Чорноморський національний університет імені Петра Могили, Миколаїв, 2020. Дана дипломна робота присвячена розробці автоматизованої системи управління конвеєрним комплексом з підвищеною енергоефективністю. В роботі розглянуто архітектуру, характеристики програмованих логічних контролерів (ПЛК), проаналізовано ринок сучасних ПЛК. Об'єкт дослідження – процес керування рухом зернопродуктів на стрічковому конвеєрі за допомогою ПЛК Siemens Simatic. Предмет дослідження – методи та засоби енергозбережного керування рухом зернопродуктів на багатосекційному стрічковому конвеєрі. Мета магістерської роботи полягає у зменшенні енергоспоживання під час руху вантажу за маршрутом за рахунок реалізації дискретного запуску та уповільнення руху конвеєрів, а також умов їх настання. Практичне значення полягає у можливості зменшення енергоспоживання конвеєрів на виробництвах, які займаються перевалкою зернових вантажів. Дипломна робота складається з фахового розділу та спеціальної частини з охорони праці та безпеки у надзвичайних ситуаціях. Пояснювальна записка до фахової частини дипломної роботи складається із вступу, трьох розділів, висновків, переліку джерел посилання та трьох додатків. У вступі визначається актуальність теми та проводиться короткий огляд поставленої задачі. У першому розділі проводиться аналіз предметної області, наведена класифікація ПЛК, виконано порівняння ПЛК різних виробників. Другий розділ присвячено розробці концептуального рішення системи автоматизації багатосекційного стрічкового конвеєра на базі ПЛК. У третьому розділі наведений опис процесу розробки ПЗ для реалізації дискретного запуску конвеєра. У висновках проводиться аналіз проведеної роботи та отриманих результатів. У спеціальному розділі з охорони праці та безпеки у надзвичайних ситуаціях проаналізовано умови праці зі стрічковими, ланцюговими, безроликовими та аерожолобовими конвеєрами на ТОВ «ГРІНТУР-ЕКС». Виконано аналіз надзвичайної ситуації при роботі з транспортером.
Description: Сафронов К. Е. Система дискретного запуску конвеєрів з підвищеною енергоефективністю на базі контролера Siemens Simatic : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр» : спец. 123 «Комп’ютерна інженерія» / К. Е. Сафронов , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2020. - 13 с.
URI: http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/1059
Appears in Collections:Факультет комп'ютерних наук

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Сафронов-Автореферат.pdf634.16 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.