груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1183
Title: Роль структури фінансових ресурсів у формуванні середньозваженої вартості капіталу підприємств
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 072 «Фінанси, банківська справа та страхування»
Authors: Семененко, Г. М.
Keywords: автореферат
магістерська робота
кафедра фінансів та кредиту
Конєва Т. А.
власний капітал
зобов’язання
консервативна (помірна, агресивна) політика фінансування
безризикова ставка
коефіцієнт
премія за ризик інвестування
фінансові витрати
середньозважена вартість капіталу
Issue Date: 2020
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Магістерська робота на здобуття освітнього ступеня магістра за спеціальністю 072 «Фінанси, банківська справа та страхування» – Чорноморський національний університет імені Петра Могили, Миколаїв, 2020. Дипломна робота присвячена виявленню впливу структури фінансових ресурсів на середньозважену вартість капіталу підприємств виробників безалкогольних напоїв та мінеральних вод України. У рамках поставленої мети, в даному дослідженні були: здійснений критичний огляд наукової літератури щодо визначення сутності джерел фінансових ресурсів, теорій структури та вартості капіталу. Удосконалено методологію визначення вартості власного капіталу підприємства, зокрема рівня премії за ризик, оцінюючи як альтернативу ставки по депозитам для юридичних осіб та середній рівень рентабельності операційної діяльності різних галузей в якості об’єктів для інвестування. Проведено розробку процедури розрахунку витрат на формування чистих активів для вітчизняних підприємств, що стосується визначення безризикової ставки з урахуванням темпів інфляції; -коефіцієнта, коригованого на рівень фінансового левериджу досліджуваного суб’єкта господарювання. Здійснена оцінка впливу виду політики фінансування на середньозважену вартість капіталу підтвердила U-подібний зв’язок між значенням фінансового левериджу (борг/власний капітал) та WACC. Зокрема, встановлено, що консервативна політика фінансування супроводжується найвищою вартістю капіталу, коли при агресивній політиці WACC у більшій мірі залежить від рівня автономності підприємства, найнижча вартість капіталу відмічена у підприємств з суперагресивною політикою фінансування. Розроблений ряд рекомендацій щодо зменшення WACC підприємств, зокрема, за рахунок моделювання структури фінансових ресурсів, зменшення ступеню консервативності політики фінансування у плановому році; використання персоналізованих банківських продуктів; отримання цільового фінансування; розробка плану розвитку підприємства з визначеною політикою фінансування; налагодження взаємовигідних відносин з постачальниками.
Description: Семененко Г. М. Роль структури фінансових ресурсів у формуванні середньозваженої вартості капіталу підприємств : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 072 «Фінанси, банківська справа та страхування» / Г. М. Семененко , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2020. - 25 с.
URI: http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/1183
Appears in Collections:Факультет економічних наук

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
автореферат Семененко.pdf384.29 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.