груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1196
Title: Імовірність банкрутства у моделюванні кредитного рейтингу підприємств будівельної галузі
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 072 «Фінанси, банківська справа та страхування»
Authors: Борейко, М. С.
Keywords: автореферат
магістерська робота
кафедра фінансів та кредиту
Філімонова О. Б.
кредитний ризик
кредитний рейтинг
оцінка імовірності Bankruptства
Bankruptство
моделі оцінки імовірності Bankruptства
двофакторна модель Альтмана
п’ятифакторна модель Альтмана
модель Альтмана для ринків , що розвиваються
модель Чессера
модель Ліса
модель Бівера
Issue Date: 2020
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Магістерська робота на здобуття ступеня вищої освіти магістр галузі знань 07 «Управління та адміністрування» спеціальності 072 «Фінанси, банківська справа та страхування» за освітньо-професійною програмою «Фінанси і кредит з поглибленим вивченням іноземної мови». – Чорноморський національний університет імені Петра Могили, Миколаїв, 2020. Досліджено проблеми фінансового забезпечення підприємств будівельної галузі, зумовлені недостатнім кредитуванням, причинами якого є недостовірна оцінка імовірності банкрутства, як складова моделювання кредитного рейтингу позичальників. Встановлено, що більшість рейтингових моделей у своєму складі містять оцінку імовірності банкрутства підприємства-позичальника. Обґрунтовано доцільність використання для цих цілей таких моделей прогнозування імовірності банкрутства: Ліса, Бівера включно з розрахунком супровідних показників кризового стану підприємства, Чессера, двофакторна модель Альтмана, п’яти факторна модель Альтмана та модель Альтмана для ринків, що розвиваються. На основі проведення розрахунків імовірності банкрутства підприємств будівельної галузі за допомогою обраних моделей за п’ять, два та рік до імовірного банкрутства було отримано відсоток точності кожної моделі. Аргументовано доцільність застосування моделі Чессера, що дає вищий показник точності прогнозу.
Description: Борейко М.С. Імовірність банкрутства у моделюванні кредитного рейтингу підприємств будівельної галузі : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 072 «Фінанси, банківська справа та страхування» / М. С. Борейко , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2020. - 26 с.
URI: http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/1196
Appears in Collections:Факультет економічних наук

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Борейко_М.С_a.ref.pdf595.01 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.