груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1202
Title: Організаційно-правове регулювання місцевого самоврядування в процесі децентралізації
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 281 "Публічне управління та адміністрування"
Authors: Куц, П. І.
Keywords: автореферат
магістерська робота
публічне управління та адміністрування
децентралізація
місцеве самоврядування
територіальна громада
Issue Date: 2020
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Магістерська робота на здобуття освітнього ступеню «магістр». Чорноморський національний університет імені Петра Могили. – Миколаїв, 2020. В магістерської роботі охарактеризована сутність місцевого самоврядування територіальної громади, як форми здійснення публічної влади в умовах розвитку реформи децентралізації в Україні. Розкрита сутність історичної трансформації інституту місцевого самоврядування, як децентралізованої публічної влади територіальної громади, що володіє значною самостійністю і завжди обмежена певною територією. З’ясовано, що децентралізація – передача повноважень і ресурсів на рівень територіальної громади найбільш повно реалізує принцип народовладдя закладений в Конституції України. В умовах нових реформаторських процесів прийнято велику кількість нормативно-правових актів, які носять суперечливий характер. Обґрунтовано, що сучасна реформа децентралізації має ряд недоліків та невідповідностей, що гальмують процес впровадження та ефективного розвитку.. Запропоновано перегляд прийнятих законодавчих актів, розробка плану економічного розвитку кожного регіону та корегування владних повноважень новообраних структурних одиниць місцевого самоврядування. Зроблено висновок, що необхідно розробити відповідні до специфіки регіонів правові умови для ефективності розвитку територіальних громад, в яких будуть затверджені та наділені відповідно до законодавства органи місцевого самоврядування, що спроможні виконувати законодавчо визначені власні, а також делеговані державою повноваження.
Description: Куц П. І. Організаційно-правове регулювання місцевого самоврядування в процесі децентралізації : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 281 "Публічне управління та адміністрування" / П. І. Куц , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2020. - 13 с.
URI: http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/1202
Appears in Collections:Інститут державного управління

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
7. Автореферат_Куц.pdf289.86 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.