груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1204
Title: Державна молодіжна політика в Україні
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 281 "Публічне управління та адміністрування"
Authors: Тадіян, Р. В.
Keywords: автореферат
магістерська робота
публічне управління та адміністрування
молодіжна політика
державна молодіжна політика
моделі державної молодіжної політики
реалізація
оптимізація
Issue Date: 2020
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Магістерська робота на здобуття освітнього ступеню «магістр». Чорноморський національний університет імені Петра Могили. – Миколаїв, 2020. У магістерські роботі проаналізовано джерельну базу дослідження та визначено основні поняття та категорії. Здійснено аналіз законодавчої та нормативно-правової бази дослідження та визначено, що державна молодіжна політика України регламентується законами України, указами Президента України, постановами Кабінету Міністрів України. Розглянуто основні моделі державної молодіжної політики, що існують у розвинених країнах світу, а також вітчизняну модель, та з’ясовано, що необхідно вдосконалити вітчизняну модель комплексу теоретико-методологічних принципів та підходів, що застосовуються в зарубіжному досвіді державного управління, їх адаптації до потреб та особливостей вітчизняної системи взаємоузгодженої діяльності органів державного управління, органів місцевого самоврядування та інститутів громадянського суспільства у сфері вирішення проблем та забезпечення потреб молоді. Встановлено, що державна молодiжна полiтика України, є однiєю з визначальних складових державної полiтики, яка у сучасних умовах особливо загострює питання розвитку iнновацiйних пiдходiв до формування молодi як стратегiчного ресурсу держави, а також теоретично-методологiчного обґрунтування механiзмiв активного включення молодiжних структур у процес вироблення та реалiзацiї державної полiтики України. Визначено та обгрунтовано прiоритетні завданням на сучасному етапi державотворення. Виявлено основні проблеми, що стримують реалiзацiю молодiжних цiльових програм в Українi, а саме: недосконале правове регулювання, недостатня наукова обґрунтованiсть процесу реалiзацiї молодiжних цiльових програм; вiдсутнiсть ефективної взаємодiї мiж центральними та мiсцевими органами виконавчої влади, а також рiзноманiтними громадськими об'єднаннями; вiдсутнiсть чiтких прав та обов'язкiв, якi лежать перед молоддю та iншими суб'єктами реалiзацiї цiльових молодiжних програм. Визначено, основні напрями оптимізації державної молодіжної політики, які мають забезпечити цілісність, послідовність, успадкованість та ефективність. Досліджено основні проблеми державної молодіжної політики та тенденції розвитку молодіжної політики в Миколаєві. Запропоновано вирішення основних і першочергових проблем молоді.
Description: Тадіян Р. В. Державна молодіжна політика в Україні : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 281 "Публічне управління та адміністрування" / Р. В. Тадіян , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2020. - 11 с.
URI: http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/1204
Appears in Collections:Інститут державного управління

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Автореферат_Тадіян.pdf372.86 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.