груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1208
Title: Відносини України та ЄС на сучасному етапі 2014 -2019 рр.
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 281 "Публічне управління та адміністрування"
Authors: Шаловинська, О. І.
Keywords: автореферат
магістерська робота
публічне управління та адміністрування
Європейський Союз
співробітництво
інтеграція
торговельно-економічне співробітництво
енергетична безпека
санкції
Issue Date: 2020
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Магістерську роботу присвячено аналізу співпраці України та Європейського Союзу, а також визначенню перспектив їх співпраці. У роботі досліджено становлення і розвиток співробітництва та фактори впливу на взаємовідносини між Україною та Європейським Союзом. Проаналізовано роль ЄС у врегулюванні конфлікту на Сході України та охарактеризовано санкції ЄС проти РФ як допомогу у врегулюванні україно-російського конфлікту. Також у роботі досліджено особливості торговельно-економічного співробітництва між ЄС та Україною у контексті Угоди про асоціацію та проаналізовано економічну допомогу країн-членів ЄС Україні. Автор охарактеризував енергетичний сектор, як один із ключових сфер співпраці України та ЄС. Дослідження розкриває ключові проблеми та перспективні напрями у відносинах між Україною та Європейським Союзом. Запропоновано перспективні напрями співробітництва України та ЄС: спільні зусилля щодо зміцнення енергетичної безпеки регіону; подальший розвиток торговельно-економічного та інвестиційного співробітництва; посилення освітньо-наукової співпраці шляхом залучення України до «HORIZON EUROPE» як асоційованого члена. Також запропоновано перспективні напрями співробітництва України з країнами-членами ЄС: регіональна безпека шляхом надання більшого значення українським питанням у порядку денному Вишеградської групи або Ініціативи трьох морів (такі ініціативи можуть бути корисними для України та Польщі); розширення торговельних відносин із Бельгією.
Description: Шаловинська О. І. Відносини України та ЄС на сучасному етапі 2014 -2019 рр. : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 281 "Публічне управління та адміністрування" / О. І. Шаловинська , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2020. - 9 с.
URI: http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/1208
Appears in Collections:Інститут державного управління

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Автореферат_Шаловинська.pdf417.09 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.