груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1217
Title: Державне регулювання антикорупційної діяльності в сфері нотаріату України
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 281 "Публічне управління та адміністрування"
Authors: Корнієнко, В. А.
Keywords: автореферат
магістерська робота
публічне управління та адміністрування
адміністративна відповідальність нотаріуса за правопорушення
пов’язане з корупцією
адміністративне правопорушення
пов’язане з корупцією
вчинене нотаріусом
адміністративно-правовий статус нотаріуса
корупція
неправомірна вигода
нотаріальна діяльність
нотаріус
Issue Date: 2020
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Магістерську роботу присвячено державному регулювання антикорупційної діяльності в сфері нотаріату України. В роботі основі аналізу сучасних досягнень юридичної науки, узагальнення положень чинного законодавства та практики його застосування визначено та комплексно досліджено державне регулювання антикорупційної діяльності в сфері нотаріату України і на цій основі сформульовано теоретичні висновки та науково обґрунтовані пропозиції щодо підвищення його ефективності. Висвітлено загальнотеоретичні та методологічні підходи до розуміння корупції в нотаріаті, а також до характеристики інституту адміністративної відповідальності як одного з основних елементів механізму її протидії. Досліджено передумови поширення антикорупційних обмежень і заборон на сферу здійснення нотаріальної діяльності, а також проаналізовано генезис розвитку наукових поглядів та адміністративно-правового регулювання протидії корупції в цій сфері. Визначено детермінанти, які обумовлюють поширеність корупції у сфері надання нотаріальних послуг. Встановлено характер і специфічні особливості корупції в нотаріаті, що є основною передумовою формування адміністративно-правового механізму її протидії. Проаналізовано ознаки, які дозволяють отримати загальне уявлення про рівень, масштаби та особливості поширення корупції в нотаріаті. Наведено перелік негативних наслідків корумпованості нотаріату, охарактеризовано основні форми вираження корупції у сфері надання нотаріальних послуг, а також обґрунтовано найбільш оптимальні способи її подолання. Проаналізовано основні елементи юридичного складу адміністративних правопорушень, пов’язаних із корупцією, які вчинені нотаріусами. Досліджено законодавчу дефініцію та наукові підходи до визначення такого поняття, як «адміністративне правопорушення, пов’язане з корупцією» і, з урахуванням специфіки предмета дослідження, сформульовано авторське трактування поняття «адміністративне правопорушення, пов’язане з корупцією, вчинене нотаріусом». Вивчено різноманітні наукові погляди на розуміння сутності та змісту такого поняття, як «суб’єкт вчинення адміністративного правопорушення». На їх основі, а також з урахування специфіки предмета дослідження, визначено загальні та спеціальні ознаки, що характеризують адміністративно-правовий статус нотаріуса як особливого суб’єкта адміністративної відповідальності за правопорушення, пов’язані з корупцією.
Description: Корнієнко В. А. Державне регулювання антикорупційної діяльності в сфері нотаріату України : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 281 "Публічне управління та адміністрування" / В. А. Корнієнко , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2020. - 10 с.
URI: http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/1217
Appears in Collections:Інститут державного управління

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
автореферат Корниенко.pdf315.9 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.