груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1223
Title: Державна пенсійна політика: досвід в Україні та за кордоном
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 281 "Публічне управління та адміністрування"
Authors: Рябчинська, В. С.
Keywords: автореферат
магістерська робота
публічне управління та адміністрування
реформа
система пенсійного забезпечення
пенсія
пенсійне страхування
Issue Date: 2020
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Магістерська робота на здобуття освітнього ступеню «магістр». Чорноморський національний університет імені Петра Могили. – Миколаїв, 2020. У сучасний період болючим є питання забезпечення соціальних гарантій населенню. Сьогоднішня пенсійна система не в змозі забезпечити пенсіонерам гідне життя і тому потребує перегляду і реформування. Магістерська робота полягає у вивченні теоретичних питань пенсійного забезпечення і виявленні наявних проблем задля знайдення шляхів удосконалення, які можна використати як для України, так і для інших держав світу. У роботі охарактеризовано систему пенсійного забезпечення в Україні, проведено порівняння цієї системи з подібними системами окремих країн світу, досліджено шляхи реформування та вдосконалення розвитку пенсійного забезпечення в Україні. При написанні роботи були використані Закони України та інші нормативні документи, підручники, періодичні видання, аналітичні статті з питань пенсійного забезпечення населення та пенсійної реформи. Висновки та пропозиції, викладені у дослідженні, можуть бути застосовані під час проведення громадських слухань по обговоренню пенсійної реформи в Україні, під час підготовки лекційного матеріалу, призначеного для студентів вищих навчальних закладів для ознайомлення молоді з перспективами та викликами пенсійної реформи тощо. У результаті проведеного дослідження зроблено висновок про те, що пенсійна система України потребує термінового фундаментального реформування. Реформи повинні бути спрямовані на зменшення притоку нових пенсіонерів і збільшення числа платників пенсійних внесків. Важливою умовою реформування системи пенсійного страхування в Україні зараз може стати зарубіжний досвід організації систем додаткового пенсійного забезпечення, коли формується декілька джерел отримання доходу після виходу на пенсію.
Description: Рябчинська В. С. Державна пенсійна політика: досвід в Україні та за кордоном : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 281 "Публічне управління та адміністрування" / В. С. Рябчинська , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2020. - 15 с.
URI: http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/1223
Appears in Collections:Інститут державного управління

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Автореферат_Рябчинська В..pdf566.09 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.