груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1242
Title: Державне управління міграційними процесами в Україні
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 281 "Публічне управління та адміністрування"
Authors: Марченко, В. О.
Keywords: автореферат
магістерська робота
публічне управління та адміністрування
міграція
міграційні процеси
управління міграційними процесами
управлінські рішення
міграційна криза
Issue Date: 2020
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Магістерська робота на здобуття освітнього ступеню «магістр». Чорноморський національний університет імені Петра Могили. – Миколаїв, 2020. В магістерській роботі досліджено основні поняття та теоретичні засади державного регулювання міжнародними процесами, розглянуто законодавчу та нормативно-правову базу дослідження, визначено місце України в контексті глобальних міграційних процесів, визначено причини міграції та її можливі наслідки для країн Європейського Союзу, розкрито зміст та цілі міграційної політики з урахуванням досвіду іноземних держав, розглянуто досвід інших країн щодо застосування можливих кроків для вирішення міграційних проблем, визначено проблеми формування міграційної політики України та перспективи в умовах сучасності, розроблено практичні рекомендації щодо удосконалення механізмів державного управління міграційними процесами в Україні. Зроблено наступні висновки: - неконтрольована міграція впливає на соціальне, економічне життя країн світу, незалежно від того, що зумовило її виникнення; - створення національних систем протидії нелегальній міграції на сьогодні не є досконалим, а тому дана проблема продовжує загострюватися; - сучасні країни не здатні використовувати позитивні сторони міграції – такі як розширення ринку праці тощо. Вивчення іноземного досвіду міграції українськими законодавцями на сьогодні не може принести результатом готового вирішення цієї проблеми, однак може допомогти виділити основні проблемні питання, котрі виникають при визначення повноважень прикордонної служби, прийнятті нових чи зміні старих законів, що регулюють питання незаконної міграції. Проведений аналіз свідчить про зростання ризиків нелегальної міграції в Україні. Це вимагає підвищення ефективності державних механізмів впливу на міграційні процеси як всередині країни, так і на її кордонах. Ситуація, яка склалася в Україні у міграційній сфері, є новим викликом сучасності, саме від вирішення якої залежить успіх заходів щодо подолання кризових явищ в її економіці й перспективи її вступу до ЄС. Для вирішення даної проблеми потрібно розробити єдину стратегію виходу з міграційної кризи і виробити адекватну міграційну політику, яка б охоплювала комплекс політичних, соціально-економічних і правових заходів.
Description: Марченко В. О. Державне управління міграційними процесами в Україні : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 281 "Публічне управління та адміністрування" / В. О. Марченко , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2020. - 16 с.
URI: http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/1242
Appears in Collections:Інститут державного управління

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Автореферат_Марченко2.pdf318.75 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.